Etusivu > Kalusto > Vaunut

Vaunut


Maratonvaunut

Maratonvaunut ovat hankittu vuonna 2010 ja niiden valmistaja on saksalainen Hansmeier www.hansmeier.de. Vaunut ovat valmistettu mittatilaustyönä kuskin paino ja pituus huomioiden.

Vaunuissa on levyjarrut sekä eteen ja taakse. Erikoisuutena vaunuissa on teleskooppiaisat, mitkä mahdollistavat tiukat kurvit estealueilla.

Groomille on takana hyvää liikkumatilaa ja leveille pehmustetuille lokasuojille on helppo viedä painoa. Kahva vaihtoehtojakin löytyy kiitettävästi. Perälaudalla on keskellä koroke, mihin on hyvä painaa jalalla vastaan tiukoissa käännöksissä.

Kuskin penkki on muotoiltu ja säädettävissä. Painopiste vaunuissa on matalalla ja leveät turvakaaret lisäävät ajurin turvallisuutta. Vetoliinojen kiinnitykseen vaunun vetokarttuun käytetään nopeasti aukeavia pikalukkoja. Vetokarttu on muotoiltu ja se on sijoitettu tavallista ylemmäs. Tämä tietysti pienentää mahdollisuutta, että takajalat osuisivat vaunuun.

Vaunuissa on käytetty paljon rosteriosia, mitkä kestävät hyvin kovaakin kulutusta. Pienenä käytännöllisenä yksityiskohtana vaunuista löytyy myös tarvikelaukku, sekä numero-ja nuottikotelo.

Treenivaunut

Annikan, Sannan ja Liinan kimppavaunut.

Vaunut ostettiin käytettynä vuonna 2017. Merkki: Troed Hansson.

Nämä vaunut toimivat hyvin hevosten ajo-opetuksessa. Vaunuissa on korkea potkusuoja sekä pitkät ja leveät aisat. Vaunuissa on pienet ilmakumirenkaat, joten kyytiin ja pois pääsee helposti. Penkit voi tarvittaessa poistaa kokonaan tai siirtää vain yhden penkin keskelle. Vaunut ovat sinkityt, joten ne eivät lähde ruostumaan.

Sulky eli 1-akselinen valjakkovaunu

Annikan ja Liinan kimppavaunut.

Vaunut ostettiin käytettynä vuonna 2018. Merkki: Sulkysport Meier.

Vaunujen leveys 140cm. Vaunuissa on ilmakumirenkaat ja rumpujarrut. Kevyet vetää ja vakaat ajaa. Näillä voi mennä vaikka kisaamaan helppoja luokkia.

Maraton parivaunut

Parivaunut ostettiin käytettynä kesällä 2019. Merkki: Dominiak.

Vaunuissa on ilmakumi- ja kovakumirenkaat. Vaunuissa etu- ja takajarrut sekä polkimella toimiva kääntökehänjarru. Lisävarusteena penkki groomille ja vaihdettava yksikköaisa.

Reki

Tuuloslainen 40-luvun ajelureki 3-4 hengelle kiinteällä etuistuimella.

Nahkamaakarin käsinvalmistetut ja kunnostetut rekivaljaat. Pakkasille lämmikkeeksi löytyy lampaankarvarekivällyt.