Etusivu > Kalusto > Valjaat

Valjaat

Maratonvaljaat

Maratonosuuksilla käytössä on huippulaadukkaat ja kestävät Ruotsissa valmistetut Tärnsjön maratonvaljaat. Valjaat on tilattu hevosen mitoilla ja ne on valmistettu erittäin laadukkaasta nahasta. Suomessa Tärnsjön valjaiden maahantuojana toimii Fredrik von Schanz, www.hallskulla.fi
Treeni-ja maratonvaljaat

Biothanen synteettiset valjaat ovat valmistettu Pinkille mittatilauksena. Valjaisiin voi valita tehostevärin, vaikka tiimivärien mukaan! Erikoistilauksesta saimme tiimille sopivat sähäkän siniset ohjat.

Valjaat ovat miellyttävän kevyet ja todella helppo hoitoiset. Käytön jälkeen ne voi vain pestä vedellä ja jättää kuivumaan. Materiaali kestää hyvin pakkasetkin.

Rintaremmissä on anatominen muotoilu, mikä jättää tilaa lavan liikkeelle. Settiin kuuluvat myös vetoliinat ja suitset.

Valjaat ovat mitattu ja tilattu Loimihaan kautta. Lisätietoja valjaista  Loimihaan sivuilla.
Juhlavaljaat

Koulu- ja tarkkuusosuuksilla käytössä on Annikan käsityönä valmistamat juhlavaljaat. Valjaiden malli on myös tekijän omaa kädenjälkeä.

Valjaat ovat valmistettu tärnsjön korkealaatuisesta nahasta ja yksilöllisiin koristeisiin on käytetty mustaa lakerinahkaa ja koruommelta. Näyttävät messinkihelat ovat osittain puhdistettuja vanhoista työvaljaista ja osa on hankittu Englannista, sekä Tanskasta.

Valjaat ovat valmistuneet pääosin Ypäjällä valjasseppä koulutuksessa Katri Ojasen opissa. Projektina työ oli melko haasteellinen ja sen toteuttamiseen kului liki 1,5 vuotta. Valjaat ovat valmistettu perinteisellä käsin ompelutekniikalla tikki kerrallaan, eli ompelukonetta työhön ei ole käytetty.

Kauniit Ardennin valmistamat länget ovat hevosella kuin koru kaulassa! Länget ovat mitattu ja tilattu Loimihaan kautta ja ne sopivat hevoselle täydellisesti. Lisää Ardennin valmistamia valjaita Loimihaan sivuilla.

Ohjasajovyö

Kuivatreeneissä ilman vaunuja, käytössä on Tärnsjön valmistama laadukas ohjasajovyö. Siinä on paljon eri vaihtoehtoja ohjien kiinnitykselle ja häntäkapan ansiosta se pysyy hyvin paikoillaan.

Tärnsjön nahasta pitkiä ohjasajo-ohjia voi teettää omilla mitoilla ja leveyksillä sopivaksi: www.nahkamaakari.com