Etusivu > Kalusto > Auto

Hevosauto

Valmennus- ja kisareissut kestävät usein pidennettyjä viikonloppuja. Reissuun lähdetään usein jo torstaina ja kotiin päästään myöhään sunnuntaina. Mukaan on hevosen lisäksi saatava mahtumaan kahdet vaunut, valjaat ja eväät sekä hevoselle, että miehistölle. Viikonlopun kolmipäiväiseen kisaan voi laskea kalenterista aikaa kaksi viikkoa. Ensimmäinen viikko pestään valjaita, huolletaan kalustoa ja pakataan. Kisojen jälkeen saa aikaa kulumaan viikon verran kun pestään pyykkiä ja saadaan tavarat taas kotona paikoilleen.

Helpotusta tiimin kisa-arkeen on tuonut 2008 lokakuussa ostettu kuorma-auto, joka on varikkomiesten taitavissa käsissä viime kesänä valmistunut hevoskuljetusautoksi. Auto on rakennettu mittatilauksena juuri meitä ajatellen ja vastaa hyvin meidän tarpeita.

Tiimin kuski on myös autokuski. Annika on kuorma-autokortin lisäksi hankkinut eläintenkuljettaja luvan ja näin tiimillä on valmiudet lähteä pidemmillekin kisamatkoille vaikka ulkomaille asti.VOLVO vm-99, ajettu 212tkm
Kokonaispituus: 8m
Sallittu kokonaismassa: 7500kg
Hydraulinen takalaitanostin, hytissä matkustajia 2 + asunto-osassa 4 paikkaa


Hevostilaan saadaan sopimaan molemmat vaunut. Ensin lastataan maratonvaunut poikittain perälle. Vaunujen pakkaaminen autoon onnistuu helpolla joko vinssiä tai perälaitanosturia käyttäen.

Seuraavaksi lastataan hevonen ja se matkustaa peppu menosuuntaan päin. Hevososa on kahdella avattavalla ikkunalla varustettu ja lattian pinta on päällystetty pitävällä kumiasfaltilla. Hevostila on kooltaan 80cm leveä ja 240 cm pitkä. Korkeutta hevospuolella 245cm. Seiniä siirtämällä hevospaikasta voidaan tehdä myös iso karsina.

Viimeisenä kyytiin nostetaan hevosen viereen juhlavaunut.

Pieniä reissu elämää helpottavia yksityiskohtia on mietitty myös hevospuolelle. Tilaa jakamaan on kattoon kiinnitetty suihkuverhot. Niiden takaa löytyy valjaille, satulalle ja piiskoille seinätelineet. Kisapaikalla verhojen takaa löytyy myös kuivakäymälä. Katonrajassa on omat telineet juhlavaunujen lyhdyille. Lyhtyjä voidaan käyttää myös oikeasti ulkoterassin tunnelmavaloina . Lyhtyjen vierestä löytyy valvontakamera.

Alas laskettava takalaitanostin tuo mukavaa lisätilaa ja on mitä mainioin terde ratkaisu!

Livingosastolle pääsee kulkemaan omasta ovesta tai liukuoven kautta hevospuolelta. Asunto-osa on vain 2,5m leveä ja 1,6m pitkä, joten nämä neljä neliötä on tarkkaan suunniteltu kahdelle hengelle. Laivasohva saadaan käännettyä auki vuoteeksi ja toinen vuodepaikka löytyy seinälle kääntyvästä sängystä. Keittiöseinältä löytyy paikat kahdelle kannettavalle jääkaapille ja sähköliedelle. Asunto- osa on täysin lämpöeristetty. Ajastettavalla lämminilmapuhaltimella sen saa lämpimäksi koleallakin säällä. Luksus varusteluun voidaan laskea pyökki parketti ja sinivalkoinen valjakkoajokuvioinen posliiniastiasto!