Etusivu > Tiimi

Tiimi

Conversano Legény eli Pinkki

omistaja: Annika Härkönen
i.Conversano XXIII-6
e. Favory Bori
ei. Favory XXIV-20

Pinkki on 19-vuotias Unkarissa syntynyt lipizza ruuna. Sen on maahantuonut Saksasta Tove- Maria Holmasto. Jorvaksen tallilla hevonen asui vajaat 2kk ja kaupat hevosesta tehtiin lokakuussa 2007. Ensitapaaminen ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Hevosen turpa oli kärähtänyt auringossa niin että koko kyömypää oli melkoisen pinkki väritykseltään… Mielikuva hopeasta hulmuharjasta oli myös unohdettava ja mietittäväksi tuli miten saada millin sänki kasvamaan…

Pinkin saksan vuosista ei ole tarkkaa tietoa, mutta varmaa on että hevosella on kisattu parivaljakossa. Hevonen on ruunattu vasta 8-vuotiaana ja sitä on käytetty myös siitokseen.

Käytökseltään Pinkki on täydellinen herrasmies; oman arvonsa tietävä, viisas ja ystävällinen. Pinkillä on paljon ominaisuuksia mitä vaaditaan hyvältä valjakkohevoselta. Sillä on voimaa, kestävyyttä, rohkeutta ja ennen kaikkea suuri suurenmoinen sydän.

Oikealla puolella satulan kohdalla Pinkillä on lipizzan polttomerkki, mikä toimii team Legenyn tiimitunnuksena. Merkin saavat nahkaansa vain Unkarissa syntyneet puhdasrotuiset lipizzat.

Hevosta treenataan ajoharjoitusten lisäksi säännöllisesti viikoittain myös ratsain.

Annika Härkönen - tiimin kuski

Annika on pitkänlinjan hevosihminen, joka on valmistunut Ypäjältä -93 ratsastuksenopettajaksi.

Vannoutunut kouluratsastaja, sai ensimmäisen valjakkoajokipinän Sanna Järvelältä vuonna 2004, eikä paluuta entiseen ole sen jälkeen nähty. Toiminta kouluratsastuksen parissakin jatkuu edelleen, mutta lähinnä aitojen toisella puolella, tuomarin tehtävissä.

Työkseen Annika opettaa Brusabyn hevosoppilaitoksessa ammattiaineita hevosharraste- sekä ratsastuksenohjaajille. Perinteisten oppiaineiden lisäksi Annika vastaa koulun valjasverstaan toiminnasta.

Valmistuttuaan Ypäjän valjasseppä linjalta -06, on Annika järjestänyt nahkatyökursseja myös lähikuntien kansalaisopistoissa.

Hevosten lisäksi perheen eläimellisestä menosta pitää huolen mikrosika Kurko ja maine coon rotuinen Hassu-Kissa.

Tiimin groomi

Iso kiitos kaikille groomeille, jotka ovat uskaltautuneet meidän kyytiin sekä treeneissä että kilpailuissa.

Ilman groomia olisin ollut vain puolikas ja kilpaileminen olisi ollut mahdotonta.

Erityiskiitos viimeiset vuodet ja viimeiset kisat groomanneelle Tiia Järvenmäelle.