Etusivu > Blogi > Kevään viimeinen valmennus ja lähtölaskenta 2012 ensimmäiseen kilpailuun

Kevään viimeinen valmennus ja lähtölaskenta 2012 ensimmäiseen kilpailuun

Lähtö kevään viimeiseen valmennukseen tapahtui hieman hektisissä tunnelmissa. Annika oli vielä perjantai iltana lampaannahkojen parkituskurssilla, kun Marika liikutteli hevosen ja Ilona pakkasi tavaroita matkaa varten. Ilman apuvoimia lähtö ei olisi tullut onnistumaan. Jos oma kalenteri näyttää ylibuukatulta, niin sitä oli myös Ypäjän halli – ja tallivaraukset… Ennakkoilmoituksesta huolimatta, hevoselle ei löytynytkään paikkaa III-tallilta ja niinpä koko lauantai aamu alkoi melkoisella sähellyksellä ja tallipaikan etsinnällä. Aikataulu oli tiukka, mutta reippaalla toiminnalla ennätimme ensimmäiseen valmennukseen, mikä järjestettiin Ypäjä hallilla.

Pinkki oli ratsastuksessa ehkä vähän tahmea, mutta parani loppua kohti ja sai paljon kehujakin. Andreas kävi myös selässä ja harjoittelimme avo- ja sulkutaivutuksia. Sain paljon hyviä neuvoja liikkeiden tekemiseen ja pätkittäin hevonen tuntuikin kyllä oikein mukavalta.

Iltapäivän ajo olikin yllätys, yllätys ulkona. A-rengas valmentautui Erikssonin johdolla Haimihallissa ja me pääsimme vesisateessa ulkokentälle. Kyllähän me vettä kestämme, mutta viimeisellä ajovuorolla kenttä oli pohjastaan täysin kelvoton. Rapa vain lensi ja juhlavaunut, sekä valjaat saivat kauniin peittävän ruskean kuorrutuksen. Tätä kuorrutusta irrottaessa, kuluikin kahdelta ihmiseltä aikaa kaksi tuntia…Jos Ilona ei olisi ollut mukana auttamassa, olisin varmaan putsannut kamoja seuraavan vuorokauden puolelle.

Yhteinen illanvietto järjestettiin perinteisesti takkahuoneella saunoen ja jokainen tiimi toi mukanaan hieman jotain naposteltavaa. Team Legeny päätti tällä kertaa valmistaa patonki tabaspaloja, mitkä saivatkin valjakkoväen suuren suosion. Tässäpä vielä ohje kaikille:

  • 1,5 patonkia ohuiksi (1,8cm) viipaleiksi
  • 200g creme bonjour aurinkokuivattu tuorejuusto + puristettu valkosipulin kynsi
  • -patonkiviipaleet voidellaan reilulla tuorejuusto kerroksella
  • -päälle laitetaan vihreitä oliivirenkaita ja tavallista juustoraastetta
  • -uuniin 200 asteeseen niin, että juusto sulaa
  • Hyviä vielä kylmänäkin!

Sunnuntain keli näytti vähän paremmalta, mutta se ei riittänyt kuivattamaan ulkokenttää. Pääsimme ajamaan vain kerran ja tuskin kukaan olisi niillä pohjilla enempää halunnut edes mennä. Hevosen takajalatkin olivat aamulla kaksinkertaiset kaikista linimenteistä ja talutteluista huolimatta. Kouluohjelmien jälkeen pääsimme vielä huonommalle pohjalle ajamaan tarkkuusrataa, joten mieli ei ollut kovin hilpeä… Voisi todeta, että tasan ei käy onnenlahjat, koska A-rinki treenasi myös koko sunnuntai päivän Haimihallissa kahteen kertaan. Olikin hienoa päästä iltapäivällä seuraamaan heidän maratonharjoituksiaan oikein sisätiloihin. Upea meininki!

Löydettyämme jälleen vaunut, valjaat ja hevosen kurakerroksen alta, pääsimme pakkaamaan kuorman ja lähtemään kotiin. Marika tuli tallille auttamaan kuorman purkua , eikä Ilonakaan vielä irtisanoutunut tiimistä kaiken kokemansa ja näkemänsä jälkeen. Hyvä meidän tiimi!!!

Tässä vielä loppukevennyksenä merkkejä lähestyvistä kisoista:

Kuntotreeniä Kemiön harjoitusradalla. Sannalla ajossa Kirsi Pajusen omistama friisitamma nimeltä Eppu. Valjakko kehittynyt pienessä ajassa oikein mukavasti ja tähtää tämän kauden alueluokkiin.

Tuuletettiin talven pölyt pois nahoista. Treenien jälkeen hieman verikokeita ja lihasarvojen mittauksia, kaikki näyttäisi olevan OK!

Vähän uutta ilmettä koulupuolelle. Anne Kurjen käsissä mittatilauksena valmistumassa juhlatakit. Paidat on viety jo brodeeraukseen ja kaikki sponsorit ovat luvanneet tukea meitä edelleen alkavalla kaudella. Kiitos Stallbutiken, Cavalor, Tikkimies ja Mainosfix!

Kisoja odotellessa, Team Legeny