Etusivu > Blogi > B-valmennus Ypäjällä 14.-15.1.2012

B-valmennus Ypäjällä 14.-15.1.2012

Kauden 2012 ensimmäiseen valmennukseen lähdettiin liukkaassa säässä. Matka Salosta Ypäjälle taittui kuitenkin varmasti 60km/h ajellen. Onneksi Marikalla oli vapaa viikonloppu töistä ja koulusta, niin päästiin matkaan koko tiimin voimin.

Kauden 2012 valmennukset järjestetään Ypäjällä yhteisvalmennuksina. A-rinki ajoi Tomaksen johdolla Ypäjä hallissa ja B-rinki Andreaksen valmennuksessa Haimi hallilla. Kivaa kun meitä oli niin paljon paikalla ja yleisölläkin oli varaa valita, mitä halusi seurata.

Lauantain ensimmäinen treeni tehtiin perinteisesti ohjasajaen tai ratsain. Perinteistä poiketen päätettiinkin, että Marika pääsee ratsastamaan tiukkaan saksalaiseen tyyliin. Marika treenailee tällä hetkellä Pinkkiä ratsain 1-2x viikossa, niin oli hyvä saada vähän ideaa kotitreeneihinkin. Valmennus sujui oikein mallikkaasti ja Pinkki liikkui oikein mukavan näköisesti! Otettiin myös ratsastuksesta ja ajosta vähän videota, niin voidaan pureskella kaikkia oppeja vielä valkokankaan kauttakin.

Lauantaina ajettiin iltapäivällä ja sunnuntaina ajoimmekin vain kerran vähän pidemmän kaavan mukaan. Andreas ajoi Pinkkiä molemmilla kerroilla ja sai sen toimimaan oikein mukavasti. Emme tehneet varsinaisia kuvioita niinkään paljon, vaan keskityimme yleisellä tasolla hevosen liikkumiseen, ja siihen, miten sitä voisi ehkä saada paremmin vielä liikkumaan. Myös omaan ohjastyöskentelyyn paneuduttiin melko perusteellisesti, jotta saataisiin hevosta edestä vielä irtonaisemmaksi ja parempaan muotoon. Näistä treeneistä riittääkin nakerrettavaa kotiin pitkäksi aikaa ja tuntui että tässä tavoitellaan nyt uutta leveliä koko systeemiin.

Illalla suuntasimme vielä Ypäjän golfclubille illanvietton. Samaan aikaan valmennusviikonlopun kanssa järjestettiin myös FEI:n kansainvälinen valjakkoajon stewardkurssi. Stewardkurssin kouluttajina toimivat belgialaiset Jan ja Leen Devaere. Kurssille osallistui valjakkoammattilaisia Suomesta, Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista.

Valjakkkoinnoittajallani eli Sanna Järvelällä oli samaan aikaan Ypäjällä ratsastusterapia koulutus, mutta hän teki hyvän valinnan ja päätti loikata valjakkopiireihin iltaa istumaan. Saimme samalla vähän turistua tulevista uusista valjakkoajokisoista, mitkä järjestetään Teerisalon tallilla 6.-8.7. Kilpailut kulkevat nimellä Teerisalo Driving ja mukaan on jo ilmoittautunut iso joukko loistavia toimihenkilöitä. Uskomme että kisoista tulee ensikesän kuumajuttu ja Suomi saa uuden mallikkaan kisajärjestäjän!

Pienen pakkasen keskellä mieltä lämmittää ajatus ensikesän kisoista!

-Team Legeny-