Etusivu > Blogi > B-valmennus Ypäjällä 16.-17.4.2011

B-valmennus Ypäjällä 16.-17.4.2011

Viime viikot olemme eläneet jännityksessä ja pelon sekaisina tuijottaneet hevosen liikkumista. Jotain reagointia jälleen tapahtui, kun lumet lähtivät ja liikutus siirtyi kovemmille pohjille. Vaikka Salon ulkokenttä on loistavassa kunnossa, näyttää joka kerta pohjan muutos vaikuttavan hevosen liikkumiseen. Toivotaan että päästään taas tämän siirtymävaiheen yli pelkällä säikähdyksellä.

Viikonlopun valmennukset järjestettiin Haimihallilla ja liikkuminen hyvällä hallinpohjalla sujui ongelmitta. Ypäjän mäki olikin täynnä valjakoita, koska samaan aikaan Opistohallilla treenasivat myös A-rengaslaiset.

Lauantain ensimmäinen treeni sujui ratsain. Olen kotona käyttänyt harjoituksissa kankisuitsitusta ja niinpä päätin kokeilla niitä nyt myös valmennuksessa. Andreaksen mielestä hevonen toimi kangilla hyvin. Pääsen itse hieman helpommalla, eikä hevonen viitsi roikkua kädellä. Se taas auttaa siirtymissä, kokoamisessa ja helpottaa meidän elämää myös laukassa. Lopuksi Andreas auttoi maasta käsin ja pääsimme hieman pihvin askellukseen. Jestas, mutta kyllä tuntui hevonen hienolta pätkittäin!!

Iltapäivän ajossa treenasimme kouluohjelmia ja vihdoinkin pääsimme ajamaan sitä kuuluisaa ja vaikeaa FEI:n ysiä. Hauskaa että katsomoon saapui tuttuja naamoja aaltojen kera, vaikka ehkä ihan sen tasoista suoritusta ei nähtykkään … Ohjelma pysyi kuitenkin melko lailla kasassa, hevonen liikkui muodossa ja nosti laukat oikein. Lisäyksiä ei ole ja koottuihinkin pitäisi saada lisää energiaa. Kuski kuitenkin yritti parhaansa ja jopa niin kovin, että suu kuivui sihinästä ohjelman aikana!

Kuivaan kurkkuun löytyi onneksi pientä apua yhteisestä AB- illanvietosta, mikä järjestettiin takkahuoneella. Nyyttärityyliin tarjolla oli mm. suklaakakkua, grillimakkaraa ja maistuvaa perunasalaattia. Meidän tiimi ei poikennut perinteistä, vaan valmisti jälleen fetasalaatin ja herkullisen teamlegeny saladoskastikkeen.

Sunnuntaina jatkoimme heti aamusta ohjelmien ajoa. Paremminkin olisi voinut mennä… Verryttelyllä kaksi kierrosta vasempaan ja puoli oikealle, ei tämän tason ohjelma oikein luistanut. Vielä kun ajoin volttikahdeksikot väärin ja tiputin ohjia säätäessä kerran raipan maahan, oli kiukkukäyrä melkoisen korkealla!

Kuitenkin erittäin loistavaa, että pääsimme ajamaan ohjelmaa läpi. Harmi, että ohjelman kaluaminen jäi viimeisiin valmennuksiin, koska uskon että Andreaksella olisi ollut paljon opetettavaa ja mielipiteitä näin teknisen radan suorittamiseen.

Viimeisenä treeninä ajettiin tötteröitä ja Juha oli suunnitellut meille kinkkisiä 90 asteen kulmia. Ihan OK suoritus meiltä. Hevonen ehkä vähän kevätauringon lumoissa, mutta huonompaakin on nähty… Silti Saanan huippuaikaan hävisimme 12 sekuntia.

Loppupalaveri ja sen jälkeen jalat alle ja vessaan oksentamaan. Yrjötauti iski heti valmennuksen jälkeen ja matka Ypäjältä Saloon oli vähintään ikimuistoinen! Meidän keikkabussi pysäytettiin matkalla ainakin neljä kertaa ja luulin oikeasti kuoleman koittavan. Ilman Marikaa olisin ehkä kuollut… Joten, jos saatte hyvät ystävät viikonlopusta mukavan pikku taudin, niin ei millään pahalla!! Yrittäkää selviytyä!

Pääsiäisenä mennään treenaamaan maratoneilla Brusabyn radalle ja hiittisuoralle. Ilmoittautuminen on tehty ja vaunu numero 153 starttaa Ypäjällä vappukisoissa. Kausi korkataan tasolla kansallinen vaativa ja nähtäväksi jää, riittääkö rahkeet tälle tasolle näin kauden alussa.

Pitäkää peukkuja ja kiitos kaikille jotka kannustavat meitä! Uutena sponsorina kaudelle 2011 on lähtenyt mukaan Cavalor Finland huippulaadukkailla Cavalorin tuotteilla! Käy tutustumassa: www.cavalor.fi

Team Legeny, Annika

Kuvaaja: Sanna Järvelä