Etusivu > Blogi > Vierailulla A-renkaan valmennuksessa

Vierailulla A-renkaan valmennuksessa

17.-18.3. järjestettiin Ypäjällä valjakkovalmennukset A-renkaalle Tomas Erikssonin johdolla. Family Kalalahti oli lomareissulla ja näin ollen pari valmennuspaikkaa jäi tyhjäksi ja ne täytettiin B-renkaan kuskeilla. Hieno mahdollisuus saada lisävalmennusta ja päästä kuulemaan myös toisen mestarikuskin oppeja!

Kutsu valmennukseen tuli vähän yllätyksenä ja pienellä varoitusajalla, mutta onneksi työpaikalla ymmärrettiin tämä mahdollisuus ja kaikki saatiin järjestymään. Kiitos siitä! Marika ei pystynyt tällä kertaa työvuorojaan siirtämään, joten reissuun oli lähdettävä yksin.

Käytännön järjestelyjä kuitenkin helpotti huomattavasti sijoittuminen yhteen ja samaan osoitteeseen. Autot olivat parkissa opistohallin pihalla, valmennukset pidettiin lämmitetyssä opistohallissa, hevoset majoittuivat maneesitalliin ja fillarillakin oli vielä lyhyt matka kurssarille saunomaan! Silti iso kiitos kaikille tulkeille, laina groomeille, ja muille avustajille. Kaksi kättä loppuu vaan välillä väkisin kesken!

Kaikki neljä valmennuskertaa oli tehokasta ajoa. Torstaina ajettiin kaksi kertaa koulua ja perjantaina koulua, sekä tarkkuusrata.

Kouluajoissa treenattiin paljon hevosen suoristamista keskihalkaisijalla, sekä pysähdyksiä oikeaan pisteeseen. Kaarevia uria harjoiteltiin erikokoisilla volteilla, kahdeksikoilla, sekä 5-kaarisilla kiemuraurilla. Sain paljon ajateltavaa piiskan ja äänen käytöstä, sekä konkreettista apua, miten osuisin pysähdyksiin oikein, etten aina suorittaisi niitä 5m liian aikaisin tai myöhään…

Työskentelimme huomattavan paljon voltteja kootussa ravissa ja kyllä se oli meille vielä tosi raskasta. Länget vaahdossa ja hevonen läpimärkänä tsempattiin harjoitukset kuitenkin läpi. Kuskillekin alkoi jo viimeisellä kerralla hiki nousta otsalle ja raippa, sekä ohjat alkoivat painamaan käsiin. Huh, huh! Kovaa hommaa!!

Tarkkuusrata oli vaikea. Kovasta yrityksestä huolimatta aika ei riittänyt ja pallojakin ropisi alas reippaasti. On hyvä kuitenkin harjoitella omaa tasoa ylemmällä, niin radat alkavat toivottavasti näyttää helpommalta. Omiin harjoituksiin tulee usein rakennettua vain sellaisia kilttejä tehtäviä, mistä tietää mukavasti selviytyvän. Tomas oli sitä mieltä, että hevonen toimii paremmin koulussa kuin keiloilla. Koulussa se kulkee kohtuullisen suorana, mutta tarkkuudessa hevonen kaatuu liikaa sisään lapa edellä kaarteissa.

Sanna Järvelä kävi meitä valmennuksessa vähän filmaamassa. Linkistä löytyy videopätkää torstain ensimmäisestä ajosta! http://www.youtube.com/watch?v=0S3jtDJW9MU

Nyt alkaa neljän viikon treenirutistus ennen seuraavaa valmennusta, mikä järjestetään 16.-17.4. Ypäjällä. Silloin Ypäjän mäellä on paljon valjakoita, koska molemmilla renkailla on valmennukset samaan aikaan. Ensimmäinen kisakutsu Ypäjän kisoihin on julkaistu ja jos tulevat viikot sujuvat ongelmitta, niin vappuna aloitamme kauden starttaamalla kansallista vaativaa.

Team Legeny, Annika