Etusivu > Blogi > B-valmennus Ypäjällä 5.-6.3.2011

B-valmennus Ypäjällä 5.-6.3.2011

Edellinen tammikuun valmennus jäi meiltä väliin, koska vuosi ja vuodet vaihtuivat Thaimaan lämmössä. Reissu oli onnistunut ja lämmintä riitti. 50 asteen lämpötilaero oli huomattavasti kurjempaa kokea takaisinpäin Suomeen tullessa…

Valjakkoajoristeily oli myös onnistunut tapahtuma. Mielenkiintoinen luento hevosen kuntovalmennuksesta antoi paljon pohdittavaa ja tiimille tilattiin kevään treeneihin sykemittari.

Ypäjällä oli päällä täystohinat, koska samaan aikaan valjakkovalmennusten kanssa pyörivät kenttävalmennukset. Valjakkoporukka oli saanut käyttöönsä keskimmäisen, eli opistohallin. Pohja oli loistava ajaa, kimmoisa, mutta riittävän tiivis renkaille.

Lauantaipäivä aloitettiin perinteisesti ohjasajolla tai ratsastuksella. Valitsin ohjasajon, koska viimeksi se tuntui paremmalta ja sopivammalta tavalta liikkua ennen ensimmäistä ajoa. No, se mikä toimi eilen, ei kuitenkaan aina toimi tänään… Aamun treeni oli aika katastrofi ja hevonen jäykkä kuin sahapukki. Siispä ensikerralla yritetään taas kyllä ratsain verryttelyä.

Lauantain iltapäivän, sekä sunnuntain aamun ajot menivät seiskan kouluohjelmaa harjoitellessa. Hyviä pätkiä, huonompia pätkiä, ja kaikkea siltä väliltä. Ohjelman aikana ehtii esittämään paljon monenlaista menoa. Kuitenkin ihan jees, ottaen huomioon viimeiset kolmen viikon treenit -20-30asteen pakkaslukemissa…

Sunnuntai iltapäivänä treenattiin vielä tarkkuusrataa 14 keilan radalla, missä oli yksi 4 portin sarja. Keilavälit olivat +20cm ja reippaasti sai sekä piti ajella. Vähän tipahteli palloja, eikä aikakaan ollut kärkipäästä, mutta nyt sentään ei oltu minuutilla muita hitaampia.

Jos omat ajot sujuivat mielestäni kohtalaisesti, niin kyllä ne näyttivät sujuvan kaikilla muillakin. Kaikki hevoset olivat hienossa kunnossa ja se tietää että kisat alkavat pikkuhiljaa lähestymään. Uusia hienoja hevosia, upeaa uutta kuljetuskalustoa, hienoja uusia vaunuja ja valjaita eli taso se vaan nousee ja kilpailu kiristyy!

Pikkuhiljaa kevään kutkuttava tunne alkaa hiipiä luihin. Valoisammat illat, auringon porotus, sekä viikkojen laskenta ensimmäisiin kisoihin on jo alkanut!

Nahkamaakarin sivut ovat myös kokeneet kevätuudistuksen, joten käykää kaikki katsomassa! www.nahkamaakari.com

Team Legeny, Annika