Etusivu > Blogi > UUDET LIPIZZAT UNKARISTA

UUDET LIPIZZAT UNKARISTA


Tarkoitukseni ei ollut ihan vielä ostaa uutta hevosta, mutta toisin kävi. Liinalle etsittiin koko syksy sopivaa ajohevosta, mutta yhtään järkevää yksilöä ei oikein löytynyt. Nämä lipizzat bongattiin lopulta unkarin myyntisivuilta ja päätettiin ostaa ne videon perusteella. Piti ostaa vain yksi, mutta myyjä halusi myydä molemmat. Lipizzat ovat 11- ja 12 vuotiaat täysveljekset. Niinpä sitten tuli vähän vahingossa Liinalle sanottua että ” No mä voin ostaa sen toisen”.
17.11.2018 ihmeteltiin Salon ratsastuskoulun pihalla, että mitäköhän taas tulikaan hankittua… Siglavy Capriola Popey eli tuttavallisemmin Kippis!

Talvi oli molemmille hevosille ja myös niiden uusille omistajille suoraan sanoen helvetti. Hevoset järjestivät päivittäin erilaisia action tilanteita, eikä edes arkiset asiat tuntuneet onnistuvan kummaltakaan. Luottopula oli täydellisen kaksisuuntainen ja oltiin jo varmoja, että nämä ovat parempia siivutettuna leivän päällä. Päätettiin kuitenkin antaa pustan pojille aikaa kesään asti ja jatkaa sitkeästi työtä läpi talven. Hevosten jako tuntui kuitenkin menneen oikein. Veljeksistä vanhempi Omar vaikutti asteen rauhallisemmalta kuin pikkuveljensä Kippis, mikä oli pieni, nopea ja arka.Kun kevät koitti, alkoivat molemmat hevoset pikkuhiljaa pelittämään. Ulkonäkökin oli talven aikana kohentunut sen verran, että loimet kehtasi jättää pois. Kippiksellä alkoivat etujalat pysymään maassa ja Omarkin antoi kiinni karsinasta. Molemmille hevosille saatiin kunnialla perään aluksi rengas ja sitten yksiakseliset vaunut. Kiitos Sannalle, Roosalle, Annalle ja Stinalle!Schanne kävi ajamassa ensin Kippiksen ja Pinkin parissa ja toisella kertaa vierekkäin laitettiin Kippis ja Omar. Lahden Tarulle kiitos valjaiden ja vaunujen lainasta. Nyt oma varustehuoneeni on nyt täydentynyt parivaljailla ja vaunuvarasto punaisilla parivaunuilla. OMG ! Mitäköhän tästä vielä seuraa!?Kippis on vasemmalla ja Omar oikealla. Liinan kanssa oltiin aivan fiiliksissä onnistuneesta ajosta!!! Kiitos Schannelle!
Molempia hevosia on ajettu nyt myös yksikössä maratooneilla ja yksikköajo on siis edelleen tavoitteemme. Saadaanko näistä koskaan kisahevosia, ei pysty vielä sanomaan. Vaikean talven jälkeen olo on kuitenkin kuin lottovoittajalla! Nyt ei anneta enää kumpaakaan pois ilmaiseksi vaan molemmissa on hintalappu. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei ne taida olla enää myynnissäkään!
Lipizza team! Kolme on vielä komeempaa kuin kaksi!-Team Legeny, Annika-