Etusivu > Blogi > Teerisalo vuonomestaruudet

Teerisalo vuonomestaruudet

VUONOHEVOSTEN MESTARUUSKILPAILUT TEERISALON TALLILLA

Sannan ja Karin tallilla, Teerisalon tilalla Halikossa järjestettiin vuonohevosten mestaruuskilpailut. Kisassa ratkottiin koulu-, este- ja valjakkovuonomestarit. Lisäksi kilpailtiin valjakkoajossa seuratason avoin luokka, jonne kaikki olivat tervetulleita. Myös meidät oli kutsuttu kisoihin ja koska kalenteri näytti vapaata viikonloppua, niin tietysti lähdimme mukaan kisaamaan! Luokkaan oli ilmoittautunut mukavasti seitsemän valjakkoa.

Viikolla olimme käyneet ajamassa Mariannen kanssa läpi pari treeniä ja nyt olikin hyvä tilaisuus tiimin kakkos varagroomin ottaa ensituntumaa purkkiorjan tehtävistä kisahulinassa. Marika hikoilikin koko viikonlopun töissä, jotta saisi taas pitkän vapaan Loimaan kisoihin järjestymään.

Kilpailut ajettiin kaksipäiväisenä. Lauantaina koulu ja sunnuntaina tarkkuus, sekä kaksi maraton estettä.

Yllättävää, että jälleen kisojen lähestyessä, piti taivaan revetä ja antaa sadetta koko pe-la välinen yö. Tuuli oli myös niin voimakas, että kouluaidat kaatuivat ja teltat oli lähteä lentoon. Kelistä huolimatta kisat vietiin kunnialla loppuun hyvissä tunnelmissa.

Kouluohjelmana ajettiin helppo no 4 ja kylläpä se tuntuikin kivalta ajella, kun ei tarvinnut pingottaa aivan osaamisen äärirajoilla. Pinkki pysyi tasaisena läpi suorituksen, eikä rikkeitä tullut. Käyntikin löytyi ja ravikin oli melko tahdikasta. Lisäykset oli vaatimattomat, mutta ilman prässiä saimme aikaiseksi ehjän kokonaisuuden. Tuomarina luokassa olivat Marita Tönruth ja Mari Lehtikunnas. Tulos 51vp ja osakoe ykkönen.

Hevosen ja normaalin kisakaluston lisäksi olin roudannut paikalle myös myyntikojun. Yhteistyössä stallbutikenin kanssa myymälästä löytyi tarvikkeita ratsastajille, sekä hevosille. Nahkamaakarin pöydältä löytyi käsintehtyjä nahkavarusteita sekä koirille ja hevosille. Kirpparipöydältä saattoi löytää kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä mikä liittyi hevosiin. Kauppa kävi mukavasti ja iso kiitos myymälä tuuraajille!!

Illanvietto järjestettiin uudessa maneesissa ja ilman ollessa viileä, hop hop hop hop-kulaus ja irvistys, oli pakko sortua lämmittäviin… Noora oli jälleen kerran valmistanut uskomattomat syömingit ja saimme ihanaa kanapastaa, herkullisia salaatteja, sekä mansikka kermakakkua.

Muutaman rohkaisevan jälkeen oli karaokessa välillä jopa ruuhkaa ja karaoken tähtitaivaalle syttyi monta uutta tähteä. Yksi kirkkaimmista tulokkaista oli ehdottomasti Duo Olkkonen! Vielä muutaman lämmittävän ja ratsumiehenmaljan jälkeen, esiintyi hevi-Ari. Hauskaa oli, mutta illan hurmio oli seuraavan aamun turmio: vatsalihakset kipeät nauramisesta ja kurkku karkea jodlaamisesta.

Sunnuntain sää näytti hieman paremmalta. Yöllä oli vielä satanut reippaasti, mutta ilma näytti kirkastuvan. Vuonot aloittivat aamupäivällä ratkomalla estemestaruudet. Sen jälkeen rata korjattiin pois ja tilalle rakennettiin tarkkuusrata +30cm keilaväleillä. Tarkkuusrata ajettiin maratonvaunuilla ja heti perään siirryttiin maratonesteille. Ensimmäinen este oli rakennettu pellolle heinäpaaleista ja toinen estejohteista maneesiin. Kurarallilta emme siis voineet välttyä tälläkään reissulla, mutta johan siihen ollaan alkukaudesta totuttu…

Tarkkuus tuntui vaikealta ajaa maratonvaunuilla. Keiloja ei näkynyt ja ajatus ei oikein ehtinyt edelle. Tuloksena kuitenkin 0-0, mutta hidas aika toiseen vaiheeseen.

Hevonen oli hieman ymmällään, kun tarkkuusradan jälkeen tempaistiinkiin vauhti päälle ja lähdettiin ilman matkaosuutta rallaamaan. Hurriganesin säestämänä yritimme kyllä parhaamme ja hevonenkin tuntui kohtalaisen reippaalta. Kellot kertovat kuitenkin totuuden ja vastus oli ilmeisen kova. Kirkkaimpaan kärkeen ei meidän ajat tänään riittäneet. Tarkkuuden ja maraton osakokeen voittaja, Sanna Järvelä-Amatzon. Onnea! Koulusta ansaitulla etumatkalla, sekä puhtaalla tarkkuusradalla, saimme kuitenkin johdon säilymään ja tuloksena voitto kokonaiskilpailusta. Toiseksi sijoittui Heidi Sinda-Hessin Jeviiri.

Hyvä kilpailu, hauska tunnelma ja lisäkokemusta meidän kasvaneelle tiimille! Marianne suoritui tehtävästä kiitettävästi ja olen onnellinen koska paletti alkaa olemaan kaikin puolin nyt kasassa. Hevonen tuntuu toimivan ja iloisella mielellä lähdemme jo torstaina Loimaalle. Puretaan kuorma, ajetaan kevyt treeni vielä keskiviikkona, pikaisesti pestään koko kalusto ja taas pakataan lähtöä varten.

Vuoden 2010 vuonohevos mestarit:

Koulu: Jenni Jurvela - Huginn

Este: Hanna Välimäki - Nelly

Valjakko: Heidi Sinda - Geist Tyler

Kiitos Teerisalon talliporukalle, sekä vuonohevosyhdistykselle mukavista kisoista!!

Team Legeny