Etusivu > Blogi > 1-TASON VALJAKKOKISAT SJ-TALLILLA 13.-14.10.2018

1-TASON VALJAKKOKISAT SJ-TALLILLA 13.-14.10.2018


Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Ja jos nyt vähän, niin sitähän ei lasketa. Eli kisoja ei pitänyt järjestää tänä vuonna lainkaan, eikä Pinkin pitänyt enää kisata. Hyvissä säännöissä on kuitenkin aina poikkeuksia ja niin me päätettiin vähän joustaa!

Liina myi Pojan ja se pääsi ihanaan paikkaan tekemään oikeita työhevosen hommia. Uutta sopivaa hevosta Liinalle ollaan etsitty monesta paikasta ja videoita ajohevosista ollaan katseltu todella paljon! Sopivaa hevosta ei ole kuitenkaan vielä löytynyt ja niinpä me päätetiin kaivaa Pinkki esille.
Sannan kanssa keksittiin, että tarjotaan 1-tason kisaajille yhden päivän pikapyrähdyksen sijaan mahdollisuus kaksipäiväiseen kilpailuun. Ajatus meillä oli, että kisaajat pääsevät kokemaan vähän kisojen leirielämää yöpyessä hevosen kanssa ja kuskit voivat harjoitella kisahermojen hallintaa pidempi kestoisesti. Askel siis lähemmäs oikeita kolmen päivän ja kolmen osakokeen kilpaluja! Mahdollisuus oli kuitenkin myös osallistua vain yhtenä päivänä koulu- tai tarkkuusluokkaan. Osakokeet palkittiin erikseen. Kaikille kuskeille tarjottiin myös mahdollisuutta ajaa rataharjoituksia haluamallaan tasolla.Palkintopöytä oli jälleen lähes kansainvälistä tasoa!
Tuomareina kilpailuissa olivat Marita Törnroth ja Tuire Suvanto. Oikean kisaamisen lisäksi 1-tason kisat toimivat samalla myös kisatilanteen harjoituksena. Me kokeneemmat autoimme kisaajia valjastuksissa, opetimme uusille kisaajille käytännön kisa-asioita ja kävelimme yhdessä läpi tarkkuusradan. Tuire piti ennen tarkkuusradan kävelyä briiffin säännöistä ja mahdollisista tilanteista, mitä voi tarkkuusradalla voi syntyä. Tärkeää oppia hyvässä hengessä meille kaikille!
Liina ajoi Pinkillä siistin He:C kouluohjelman ja minä seurasin menoa heti penkin takaa aitiopaikalta! Kommentit pöytäkirjassa olivat kuskista riippumatta samanlaiset kuin aina ennenkin. Kaipaisi vähän lisää energiaa… Tulos 65vp ja 9./11.
Tarkkuusradalle päätettiin lähteä hakemaan vähän menevämpää asennetta uusilla sinisillä kypärillä. Asennemuutos auttoi ja ilman pallon pudotuksia, sekä enimmäisajan puitteissa Liina ajoi hyvän sujuvan suorituksen! Tarkkuuden tulos 4./7 Pinkillä oli niin ihanan innostunut ilme, kun se pääsi vielä vähän esiintymään! Ilmeestä saattoi lukea sen ajatukset: Tiedetään, tiedetään!
Niin kuin isommissakin kisoissa, päästiin harjoittelemaan kisakestävyyttä ja ajatusta siitä, että kisat ovat ohi vasta, kun viimeinen valjakko luokassa on tullut maaliin. Loppusaldona Liina ja Pinkki kirivät hienosti kokonaiskisan kolmannelle sijalle. Tästähän kisanälkä vain kasvoi entisestään! Kiitos Pinkille!! Hauskaa oli!!

He:C luokan jaetulle 1. sijalle ajoivat valjakot: Essi Joronen – Teerisalon Siru, sekä ensimmäistä kertaa kisoissa startannut Laura Suominen – Strelizia Nicolai. He: B luokan voittoon ajoi Kirsi Pajunen – Evelien K. Onnea!


Lisää kuvia kisoista.-Team Legeny, Annika-