Etusivu > Blogi > Kesäkuulumisia!

Kesäkuulumisia!

Altenfelden, Zanka, Urjala ja Savijärvi! Kiireinen, mutta upea hevoskesä jatkaa kulkuaan. Paljon uutta kokemusta ja näkemystä on saatu takataskuun ulkomaan reissuista groomaillen. Ja jos sanonta nauru pidentää ikää, pitää paikkaansa, niin luulen, etten kuole koskaan. Hyvällä sykkeellä ja ilon kautta on saatu aikaiseksi hienoja tuloksia maailmalta. Meiltä ei ole huumori loppunut koskaan vielä reissuissa kesken!

Kiitos tourneesta koko bändille eli Hannulle, Leenalle, Suville, Juusolle, Vilperille, Jussi-pussille ja toiminnallisille pikkukoirille Lipalle ja Lylanderille. Kanssanne on aina ilo matkata!


Tyylinäyte Altenfeldenistä. Hannu, Vili ja Annika.


Hannu, Leena ja Zankan saalis.

Reissusta ehdittiin palautumaan viikko ja pakkaamaan vaihteeksi oma hevonen kyytiin ja suunnata kohti Urjalaan. Vaihteleva viikonloppu sekä kelin, että menestyksen suhteen. Ensimmäinen osakoesijoitus kuitenkin koulusta tasolla kansallinen vaikea. Rusetti pitkästä aikaa oli mukava piristys, mutta maratonin kulkuun emme olleet tyytyväisiä. Muisti pätki kuskilla liikaa ja lähes jokaisella esteellä oli joku portti hukassa. Meno tökki, eikä rytmiä ajoon tuntunut löytyvän. Kokonaissijoitus 5./6, mutta taas yksi kisatulos lisää plakkariin.


Urjala 2011, Annika, Pinkki ja Marika.

Hannulle ja Vilille isot onnittelut Suomenhevosten mestaruuden johdosta. Onneksi seppele pujotettiin oikean hevosen kaulaan, vaikka groomilta pääsikin sammakoita suusta keskellä estealuetta… Aina ei kannata kuunnella neuvoja, mitä takapenkiltä kuulee!

Reilu viikko huilia ja kevyttä liikutusta. Varusteiden huoltoa, hevoselle uudet kengät, tavaroiden purkua, uudelleen pakkailua ja kohti kauden päätavoitetta. Vihdoin ja viimein osallistuminen tiimin ensimmäisiin SM- kilpailuihin!

Matkaan lähdettiin jo torstai-iltana ja ohjelma Savijärvellä alkoi perinteisellä ajurikokouksella. Perjantaina aamulla eläinlääkäri teki mestaruusluokkiin osallistuville hevosille tulotarkastuksen. Hevosyksiköissä mestaruutta lähti tavoittelemaan 7 valjakkoa ja poneissa 3.

Perjantain koulukoetta arvosteli 5 tuomaria ja paikalle oli myös saatu ulkomaalaisvahvistus, ranskalainen korkeimman kansainvälisen tason valjakkotuomari Pierre Cazas.

Pinkki teki jälleen tasaisen koulusuorituksen ilman pahempia rikkeitä, mutta helle vaikutti energiatasoon melkoisesti. Tulos 63,87vp.

Jos perjantai oli kuuma, oli lauantain keli vielä trooppisempi. Maratonin A-osuus 6km nopeudella 15km/h tuntui jo yllättävän raskaalta. Ajoimme pitkin peltoja ja olimme kuin paistinpannulla ilman varjoa. Aika muuttui yllättävän tiukaksi loppu kilometreillä ja ensimmäisen kerran saimme yliaikavirheitä jo A-osuudelta.

Käyntiosuus lupasi parempaa ja ainakin kuvittelimme, että hevonen käveli nopeammin kuin yleensä. Matkan mittauksessa oli kuitenkin sattunut virhe ja siitä johtuen järjestäjät antoivat lisäaikaa käynnin maximiin. Tällä kertaa selvisimme siis ilman käynnistä aiheutuneita virhepisteitä.

E-osuus sisälsi 7 kilometrin matkalla 7estettä. Esteet olivat ensimmäistä kertaa merkattu myös pienillä kirjaimilla nurjalta puolelta ja se auttoi reitin hahmottamista todella paljon. Tätä merkintätapaa käytetään kaikissa kansainvälisissä kilpailuissa ja toivottavasti myös jatkossa täällä meilläkin!

Muisti toimi tällä kertaa paremmin, mutta hevonen loppui kesken. Oli vaikeuksia pysyä kokonaisajassa, eikä ollut hetkeäkään varaa antaa hevosen palauttaa käynnissä. Ajat pyörivät kokoajan maximin tienoilla ja viimeisillä kilometreillä vain jäimme jälkeen ajasta. Saimme reippaat virheet ylitetystä enimmäisajasta, mutta pääsimme kuitenkin sisulla maaliin. Lämpö vähän korkealla 40,3, mutta syke 85, joten herraa ei tainnut vain oikein huvittaa juosta helteessä…

Maraton oli muutenkin melko tapahtumarikas, mutta onneksi kaikki selvisivät hengissä. Luokkaa johtanut Jouni Heikinheimo ajoi nelos esteen sellaisella vauhdilla, että vaunut jatkoivat sladilla tolppaan ja hänen groomi Stefan Nyman lensi kyydistä. Tove-Maria Holmaston kilpailu loppui kakkos esteellä vaunujen kaaduttua. Itsellänikin tipahti viimeisellä esteellä oikea ohja kädestä ja ulostullessa ajoimme sisääntulo tolppaan niin että rusahti. Nyt on sitten sitä kuuluisaa ”väriä vaunussa”!

Hurjan päivän päätteeksi menimme kartanon terassille ajuri-illalliselle. Alkumaljat, ihanaa mausteista kylmää tomaattikeittoa, kermaperunoita ja paahtopaistia metsäsienikastikkeessa, jälkiruuaksi porkkanakakkua. Viisaita puheita kokeneilta konkareilta ja palkintojen jako.

Kolmannen päivän tarkkuuskoe oli jännittävä, koska piste-erot kärjen osalta olivat hyvin pienet. Rata oli haasteellinen ja nopeus radalla kova 250m/min. Kävelin, kävelin, opettelin rataa ja mietin ajolinjoja. Luokan viimeisenä jouduin korkkaamaan radan ensimmäisenä. Pinkki tuntui suoralta ja sain sen ajettua jonkun näköiseen vauhtiinkin. Ilman paineita, päätin ottaa riskejä ja ajoin esim. sarjan laukassa. Tällä kertaa riskit kannatti, kaikki pallot pysyivät keiloilla, hieman virheitä yliajasta ja sijoituimme tarkkuusosakokeen toiseksi!!! Aika mieletön juttu tässä Suomen kovimmassa sakissa! Ensimmäinen mestaruuskisa ja tavoite ajaa maaliin, tuli täytettyä.Kokonaiskisa tulos 5./7


Annika, Pinkki ja groomina Jonna Rautanen

Team Legeny onnittelee vuoden 2011 mitalisteja!!

Hevosyksiköt

1) Jouni Heikinheimo / El Carillo, Lahti

2) Sanna Tirkkonen / Nelson III, Porvoo

3) Leena Kalalahti / Kihin Jussi, Loimaa

Ponivaljakot

1) Hannu Kalalahti / Hessin Vihtori, Loimaa

2) Anna Lehtiö / Ekens Concept, Ekens Contact ja Ekens Complett, Vihti

3) Tove-Maria Holmasto / Lupsun-Pimu, Kirkkonummi

Viikko palautellaan ja matka Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Norjan Starumiin on varmistunut. Suomea edustavan joukkueen muodostavat kaikki mitalistit ja meidän tiimi lähtee mukaan joukkueen ulkopuolisena. Kokenut groomi Liina Heinonen, tulee paikkaamaan Marikaa maratonosuudelle, koska Marikan on jäätävä puurtamaan töihin. Koulun, sekä tarkkuuden groomiksi lähtee tiimin hevosenhoitaja Jonna Rautanen. Pitäkäähän peukkuja, että saadaan koko lasti ehjänä takaisin Suomeen!

Team Legeny


Supernaiset SM-Maratonin maalissa.