Etusivu > Blogi > LOIMAA 24.-25.5.2014

LOIMAA 24.-25.5.2014Nyt on ollut niin aktiivista meininkiä valjakkorintamalla, ettei meinaa perässä pysyä! Äitienpäivä sujui vauhdikkaissa merkeissä Teerisalon estealueilla, kun Schanne tuli pitämään maraton treeniä. Mukana menossa oli mukavasti kahdeksan valjakkoa!Kello käy, pitää ajaa lujaa!!Päästeltiin tukka suorana!


video vesiesteestä
video tynnyriesteestä


Benin pitämät kahden päivän aluevalmennukset ajettiin Teijolla heti seuraavana viikonloppuna eli 16.-17.5. Valmennus keräsi paikalle 11 valjakkoa. Oli mahtavaa, kun koko talli muuttui viikonlopun ajan valjakkokeskukseksi ja oman tallin pihalla näki kaksi täyttä päivää pelkkää valjakkohulinaa! I this action!!Pinkki, Annika ja Tiina.Iloinen valmentaja ja iloisia kurssilaisia!


Loimaalle lähdettiin torstaina alkuillasta. Pakkailuja oltiin tehty jo pitkin viikkoa, niin lähtö tapahtui aikalailla leppoisasti. Ehdin käymään jopa Gigantin kautta täydentämässä auton varustelua sähkögrillillä! Loimaalla saatiin delux leiripaikka puutarhan puolelta kukkivan omenapuun vierestä.
Tiimi rennosti aamukaffella!


Perjantain kouluosuus oli meillä vasta klo 16.20, joten koko aamupäivä oli käytettävä teholla estealueiden opiskeluun. Niissä olikin opittavaa, sillä Loimaalla oli järjestetty edeltävänä viikkona ratamestarikoulutus. Esteistä ja tarkkuusradasta kyllä huomasi, että niiden suunnitteluun oli käytetty huolella aikaa ja useita aivoja. Sellaisia kuvioita ja kikkoja, että ainakin tämä kuski oli niistä hetken täysin pyörryksissä! Pala palalta reitit kuitenkin rupesi aukeamaan ja jäämään useiden toistojen jälkeen helteestä huolimatta mieleen. Helppoa se ei kyllä ollut!!

Kouluohjelma vaativa 3.4. sujui melko lailla mukavasti ja hevonen yritti mielestäni parhaansa. Saimme jopa jotain pientä aikaiseksi lisäyksissä! Kuskin olisi kuitenkin nyt syytä käydä näön tarkastuksessa, koska pikkuisen oli kirjaimet hukassa alkuohjelmasta… Tähänkin löytyy kyllä selitys, sillä tuomariauto oli parkissa mielestäni ihan väärässä paikassa! Ainahan ne ovat pitkän sivun keskellä, mutta eipä ollut tällä kertaa! Kannattaa siis katsoa todellakin niitä kirjaimia, eikä ajella autojen mukaan!! Koulun tulos kuitenkin - 55,87vp ja kakkos sija!

Ennen tarkkuusrataa, annoin vielä Pinkin Sannalle käveltäväksi, koska halusin itse kävellä varmaan sadannen kerran radan läpi. Keilaviidakossa oli ahdas keskusta ja tie piti osata hyvin, että ylipäätään pääsi ajamaan porteille. Jos tie olisi päässyt suorituksessa hukkaan, olisi ollut jopa hankalaa löytää reittiä keskustan porteille. Ennen rataa Pinkki otti taas selvästi turhaa lämpöä, vaikka vitsi kuuluukin, että meidän meno on yhtä villiä kuin muumilaksossa… Rata ei vaan taaskaan oikein lähtenyt sujumaan ja limusiinin kääntäminen tiukoille teille ei ollut helppoa. Portit näytti silmiin reiluilta, mutta tuloksena silti neljä palloa ja vähän yliaikaakin. Suorituksen jälkeen oltiin varmoja, että kova tuuli taisi pudottaa niitä palloja… Helppoa ei ollut muillakaan ja tämä tulos riitti tällä kertaa tarkkuuden kakkos sijaan.

Loppuillasta käytiin radan näytössä ja tahkottiin läpi seitsemää estealuetta. Kovassa, lähes 30 asteen helteessä ratojen oppiminen käy työstä ja käveltyjä kilometrejä voi vain arvailla. Pölyn ja hien keskeltä oli ihana käydä pikaisesti pihasaunassa ja saada neekerijalat uudelleen valkoiseksi. Illanvietossa rentouduttiin grillaillen ja pokkailtiin ruusukkeita, sekä suklaata. Ilta oli yhtä lämmin kuin heinäkuussa ja niinpä nukuttiin autossa ovet auki omenankukkien tuoksussa. Ihanaa!Sunnuntai aamuun herättiin ukkosen jylistessä ja salamoiden leimuessa. Startti maratonille oli meillä jo klo 10.20, joten hevonen ruokittiin aikaisin aamusta. Normaalit väkirehut, mutta heinää vähemmän. Olimme taas aikatauluttaneet aamun tarkasti ja kaikki toimi suunnitelman mukaan.Tohinan keskellä kerkesi aina rahnuttamaan Mikko kultaa.


A-osuus 5900m ei tuottanut ongelmia ja pysyimme hyvin aikojen sisällä. Teimme lenkillä myös pienen ylimääräisen maisemakierroksen Ronkaantielle, koska meillä oli paljon ylimääräistä aikaa… . Onneksi ei sentään kokonaan eksytty Loimaan hiekkateille, vaan tajusimme intiaanien tapaan katsoa maamerkkejä ja totesimme, ettei siellä näkynyt yhtään kavionjälkiä…

T-osuus 600m kierrettiin radalla ja meidän käynti oli niin hidasta, ettei voi muuta kuin edelleenkin kiittää Luojaa siitä käyntiosuuden poistamisesta!

10min tauolla eläinlääkäri ei ottanut edes pulssia, koska hevonen näytti hyvin elinvoimaiselta ja reippaalta lähtemään esteosuudelle.

B-osuus 7000m alkoi mukavasti. Ykkös ja kakkosesteellä meno oli aika sujuvaa. Kolmosesteellä olin itse kokoajan ajatuksen jäljessä. Neloselle sain ajettua laajat sujuvat tiet ja Pinkki veti hyvin koko esteen läpi laukassa. Viitosen banketti oli meille selvästi liian ahdas ja hankala. Kuutosen vesiesteellä huomasi, että moposta alkoi bensa loppumaan, eikä seiskallekkaan saatu enää vauhtia riittämään.Urakka ohi maratonilla ja sitten vielä maaliin.


Kokonaisaika riitti, mutta väli kävellyillekkään ei turhan paljon jäänyt aikaa. Hiki tuli koko tiimille, mutta maaliin tultiin ilman ylimääräisiä virherasituksia. Tiina pärjäsi ensikertalaisena vauhdeissa hyvin mukana ja piti renkaat tiukasti maassa.

Edelleenkään maalissa, hevoselta ei otettu lämpöä tai pulssia, koska se näytti niin hyväkuntoiselta. Palautuminen tapahtui nopeasti ja pääsimme lähtemään suoraan talliin. Tiinan tehtäväksi jäi hevosen jälkihuolto ja itse aloin valmistautumaan Hannun ja Vilin kyyteihin.Maraton voittajan kyydissä. Vili, Hannu ja Annika ykkösesteellä.


Päivä oli aikalailla pulkassa klo 14.30 ja saldona oli maratonosuuden kakkos sija ja samalla kokonaiskisan kakkos sija tasolla kansallinen vaativa! Luokan voitti komealla piste-erolla Heidi Sinda. Hannu voitti vaikean luokan maraton osakokeen ja oli kokonaiskisan kakkonen. Onnittelut myös Sannalle, joka nosti Teerisalon Victorin aluetason helposta , aluetason vaativalle ja sijoittui kokonaiskisan kakkoseksi! Ahkera valmentautuminen kantaa hedelmää meille kaikille!!

Mukavat kisat, hyvä tunnelma, turhankin hieno keli ja iso kasa tiimiväriin sopivia rusetteja! 80euron palkintoraha on päätetty sijoittaa kuskin uuteen juhlahattuun!Nyt hevonen saa palautua kisoista viikon verran kevyemmällä liikutuksella ja sitten aloitamme valmistautumisen seuraavaan koitokseen eli 13.-15.6. Urjalassa ajettavaan Baltic Cupin osakilpailuun, mikä ajetaan myös tasolla kansallinen vaativa. Kivaa päästä vihdoinkin kolmenpäivän kekkereihin!-TEAM LEGENY-