Etusivu > Blogi > KUULUMISIA SALOSTA!

KUULUMISIA SALOSTA!


Paluumuutto takaisin Saloon on sujunut mukavasti. Ihan kuin olisi kotiin tullut! Hyvä fiilis, kiva porukka ja kunnon tekemisen meininki! Talli täynnä hyvätapaisia, hienoja ja osaavia hevosia. Vielä kun se kesä tulisi, niin kaikki olisi enemmän kuin hyvin!Tämä on kovaa hommaa talvella!


Onneksi sydäntalven piristysruiske eli valjakkoajoristeily järjestettiin mukavaan perinteiseen tyyliin 28.-29.1. Tallinnaan. Kun on maistuvaa ruokaa, sekä juomaa ja hyvää seuraa, ei bileet voi muuta kuin onnistua! Tämä reissu oli varmaan monille tähän kohtaan vuodesta tervetullut irtiotto arjesta! Matkanjärjestäjälle iso kiitos hyvistä järjestelyistä! Kuvia ei onneksi löytynytkään tästä reissusta yhtään ainoaa kappaletta…

Ajokalustoa täydennettiin ostamalla Sannan ja Pekan kanssa kolmen kimppaan käytetyt Troed Hanssonin valjakko harkkarit. Tällaisia ollaan etsitty jo pitkään, mutta nyt löytyi sopivat Tampereelta nääs. Nämä kärryt ovat varmuudella saaneet monenlaista kyytiä eri kuskien ajamana, mutta meille nämä toimivat täydellisesti opetuskäytössä.

Vaunuissa on pienet ilmakumirenkaat, joten kyytiin ja pois pääsee helposti. Korkea potkusuoja on mukava lisävaruste ajo-opetuksessa. Penkit voi tarvittaessa helposti poistaa kokonaan tai sitten siirtää vain yhden penkin keskelle. Karttu on korkealla ja aisoissa riittää leveyttä.Annikan isä varikko-Jaska iloisena uudesta ostoksesta. Vaunut käytiin läpi ja Biltemasta siihen ostettiin uudet traktorin penkit.Nyt ovat kuin uudet!!


Vaunuille löytyikin heti käyttöä, koska uusien opetushevosten joukossa oli ainakin yksi varmuudella ajettu hevonen. Ratsastuskoulu Tehon ja Pekan omistama 6-vuotias Liettuan työhevonen Poika onkin aika muhkean kokoinen veturi!Poika totutettiin ensin lappusuitsiin. Ohjasajolla tarkastimme, että käskyt toimivat. Samalla testasimme, että mäkivyöstä ei saada turhia vauhteja.


Video PojastaPekan Poika toimii kiltisti vaunujen edessä. Tästä tulee mukava ajelutushevonen erilaisiin tapahtumiin ja valjakkoajon opetuskäyttöön! Ajoavustuksesta ja henkisestä tuesta kiitokset Sannalle, Essille, Sofialle ja Emmalle.


Pinkki on ollut koko talven hyvässä kunnossa. (kop, kop, kop) Sitä on nyt ajettu vain kerran viikossa ja muu työ on tehty tehokkaasti ratsain. Tämä kausi yritetään vielä kisata ja sitten jäähdytellään.Kesää ja kisoja kohti!


-Team Legeny-