Etusivu > Blogi > Kohti kautta 2014

Kohti kautta 2014


Loimaalla ajettiin maajoukkuekatsastukset 12.-13.10. mihin myös me osallistuimme. Uusi valmentajamme tanskalainen Henrik Høper haki rinkiin pääasiallisesti poneja, mutta samalla katsastettiin muutamia hevosiakin.

Ensimmäinen päivä kului lähinnä ulko-ohjaa etsiessä, mutta toinen päivä sujui jo paremmin. Vuoden valmennustauon jälkeen tuntui hyvältä saada kurinpalautusta omaan tekemiseen ja huomata, miten oma motivaatio tekemiseen kasvaa, kun käy valmennuksissa.Ryhdikkäänä Loimaalla katsastuksessa.


Ensimmäinen varsinainen maajoukkuevalmennus ajettiin Ypäjällä juuri ennen jouluaattoa, eli 21.-22.12. Tunnelma ei kuran keskellä ollut kovin jouluinen, mutta autossa lämmitettiin glögiä ja valmennusten välissä syötiin koristeltuja hevospiparkakkuja. Ajankohdassa loistavaa oli se, ettei tarvinnut tehdä kotona joulusiivousta!

Perjantai - lauantai välisen yön Pinkki majoittui Teerisalon tallissa, että päästiin Teijolta jo askeleen lähemmäs Ypäjää. Lauantai aamuun oli kaikille valmennettaville järjestetty tehokas ohjattu jumppa.

Ilta ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan, koska Leenan ja Hannun uusi nuori hevonen pääsi valmennuksessa potkaisemaan vaunuja ja pienestä potkusta kehittyi tilanne, mitä kukaan ei olisi halunnut nähdä. Jälkeenpäin voi vaan todeta, että onneksi kukaan ei kuollut! Henrik loukkasi potkusta kuitenkin jalkansa ja joutui sairaalaan paikattavaksi.

Illanvietto takkahuoneella kulki vähän vaisuissa tunnelmissa ja kaikilla pyöri päässä illan tapahtumat. Sisulla ja kipulääkkeiden voimin Henrik jaksoi kuitenkin valmentaa vielä toisenkin päivän.Valmennusta seuraamassa Haimihallilla.


Maajoukkuevalmennusten lisäksi Henrik pitää kevään aikana Loimihaan järjestämiä privaattivalmennuksia. Näistä ensimmäinen ajettiin jo heti 18.-19.1. Ypäjällä. Nyt kurakeli olikin vaihtunut -20 asteen pakkaslukemiin, mikä aiheutti omat haasteensa tälle reissulle. Koko reissu meinasi jäädä heti alkuun tekemättä, koska kuorma-auton kytkin meni löysänä pohjaan.

Onneksi on olemassa paras ystävä ja niinpä alta puolen tunnin olin jo ajelemassa kohti Teijoa Sannan pakettiautolla, missä oli kyydissä hänen juhlavaunut ja perässä traileri. Marika oli jo siinnä vaiheessa hälytetty tallille pakkamaan hevonen kuntoon ja ihmeen kaupalla pääsimme ajoissa Ypäjälle kaikilla lainavarusteilla. Onneksi valjaat sopivat Sannan vaunuihin ja Hannu auttoi paikanpäällä säädöissä kaiken kiireen keskellä.

Valmennuksessa harjoittelimme kaksi päivää avotaivutuksia, mitkä olivat tosi hyviä ja tehokkaita harjoituksia meille. Sisätakajalkaa kunnolla alle ja ulko-ohjaa tuelle. Hyvä, että meillä oli Sannan vaunut, koska omissa vaunuissa aisat olisivat näihin harjoituksiin olleet turhan kapealla.

Illalla analysoitiin videot ja yöksi jäätiin Loimihaan naapuriin. Hyvää tiukkaa teoriaa avotaivutuksista ja palautetta kaikille päivän suorituksista.

Tiukan treenailun lomassa on välillä hyvä heittää vapaalle ja 25.1. lähtikin lähes 50 hengen joukko kohti Tallinnaa valjakkoseminaariin. Meidän aamu alkoi klo 7 matkalla Salosta Helsinkiin ja ennen Lohjaa kilistimme kuoharit matkan alkajaisiksi!Kippis, nyt rentoudutaan!


Perillä kylpylä hotelli Tallink Spassa, veti meille psykologi Anna Andersen parin tunnin luennon henkisestä valmentautumisesta. Ilta jatkui henkisen valmentautumisen parissa käytännön harjoituksilla ja menimme kaikki yhdessä syömään hotellin maistuvaan pufeeseen. Ruotsinkieliset yhteislaulut ruokailun lomassa nostattivat niin paljon yhteishenkeä ja tunnelmaa, että päätimme lähteä isona laumana tutustumaan Tallinnan yöelämään. Seura oli hyvää, rokki soi ja tarjoilu toimi turhankin hyvin. Kysymykseen menikö myöhään, voin vain todeta, että aikaiseksi meni… Onneksi aamun höyrysaunat ja porealtaat kuntouttivat pientä juhlijaa!Valokuvakirja täynnä hauskoja muistoja Pausta.


Railakkaan risteilyn jälkeen on ryhtiliikkeiden vuoro ja treenit jatkuu. Seuraava Henrikin maajoukkuevalmennus ajetaan 15.-16.1.Ypäjällä. Teijon kenttä on ollut ällistyttävän hyvässä kunnossa ajamiseen, joten toivotaan, että lumi pidättelisi edelleen tuloaan.


Vauhdikkain terveisin, Team Legeny