Etusivu > Blogi > Kisoja ja kauden 2012 päätös

Kisoja ja kauden 2012 päätös

Päivitykset sivuille laahaavat pahasti perässä, sillä niin kova hoppu on ollut tässä reilun viimeisen kuukauden. Nyt kun kausi on loppu ja pääsee taas arkeen kiinni, tuntuu se ajatuksena jopa ihan leppoisalta!

Urjalassa kisattiin Baltic Cupin osakilpailussa kansallista vaativaa 27.-29.7. Kisoissa oli mukavasti kansainvälistä tunnelmaa, koska paikalle oli saatu myös muutama kilpailija Liettuasta ja Latviasta. Siitä innostuneena kaikki kaivoivat heti tietysti suomenliput esille ja fiilikset olivat heti pykälää korkeammalla. Fiilistä nosti myös kilpailujen hieno ulkoasu; esim. esteitä oli uusittu ja toimihenkilöt kulkivat hienoissa painetuissa paidoissa. Päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin upea illanvietto, mikä kaikenlisäksi oli meille Cuppilaisille ja heidän groomeilleen ilmainen!! Jari Ihanamäki toimi illan kokkina ja tarjolla oli hevosta, peuraa ja jälkkärinä paistettua leipäjuustoa. Nam! Baarikin oli koko illan ilmaiseksi auki, joten paljoa ei voi pidot parantua! Iltaa oli vetämässä karaokeisäntä ja vuorokauden vaihtuessa, ukkosen rytinässä ja salamoiden välkkeessä päätettiin Suvin kanssa tempaista vielä Volgat illan päätteeksi!

Meidän kisasuoritukset eivät Urjalassa päätä huimanneet ja kokonaistulos kisoista oli 8./13 lähtijää. Kisan voitti odotetusti Liettuan Almutis Raila ja hyvänä kakkosena Jarmo Tauriainen parillaan.


Urjalan uusittu Syrjänrinne, missä oli jo korkeuseroa aikalailla!


Marika ratsasteli alas Pinkin paksuja jalkoja maratonin jälkeen.


Kun sunnuntaina palauduimme kotiin Urjalan kisoista tiesimme, että aikaa oli tasan kolme päivää putsata kamat ja pakata ne uudelleen, sillä heti seuraavana viikonloppuna oli kisat Savijärvellä 3.-5.8. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi ollut fiksua valita näistä peräkkäisistä kisoista vain toiset. Olisin halunnut ajaa Saviksella vaativaa säästääkseni hevosta hieman maraton osuudella, mutta muiden osallistujien puuttuessa minun oli valittava ääripäistä alue- tai kansallinen vaikea luokka. Koska vielä tässä vaiheessa harkitsin SM-kisoihin osallistumista, päätin lähteä mukaan vaikeaan luokkaan, koska pääsin samalla treenaamaan FEI 9 kouluohjelmaa.

Kouluohjelma oli täysi fiasko ja ehkä urani surkein esitys… Hevonen hermostui ötököistä, mitkä ilmaantuivat heti kimppuun odotusalueelle siirryttäessä. Kaikenlisäksi Pinkki heitti kielen väärälle puolelle kuolainta yhdenkäden kasikoissa, joten ohjaus katosi täysin. Hetken ajattelin, että on keskeytettävä koko kisa. Suoristuksessa muistan, etten meinannut lainkaan löytää C-tuomaria, koska ura taisi heittää n. 14m linjalta…

Maratonilla taktikoimme ja aloitimme ensimmäisetkin estealueet rauhallisesti, vähän säästellen hevosta. Tämä kannatti, sillä pääsimme kunnialla maaliin. Masentavaa kuitenkin oli, että tässä luokassa saimme taas yli 7vp käynnistä, joten voi vaan todeta, ettei ole mitään järkeä kisata tällä tasolla, koska hevosen käynti ei yksinkertaisesti riitä tähän nopeuteteen!

Tarkkuus oli myös oma masentava näytöksensä, sillä minulla ei näyttänyt olevan mitään valtakunnan käsitystä temposta, millä rata olisi pitänyt ajaa. Radan jälkeen olin jopa suoritukseeni ihan tyytyväinen ja ajattelin että aika reippaastikkin mentiin. Laukkasimme kuitenkin aika paljon, mutta ei sittenkään tarpeeksi! Yli 20vp ylitetystä ajasta ja olisi kyllä tehnyt mieli vajota maanrakoon!!

Meidän kisasuoritukset eivät siis Savijärvelläkään päätä huimanneet ja kokonaistulos kisoista oli 4./7 lähtijää. Kisan voitti odotetusti Jouni Heikinheimo, mutta hyvän vastuksen antoi kisan kakkonen Liettuan Almutis Raila.


Valittiin vesiesteellä vähän kuivanmaan reittejä ja säästeltiin hevosta.


Savijärven surkea menestys ja hevosen paksut takajalat auttoivat päätöksenteossa Ypäjän kisoja ajatellessa. Emme valinneet kauden päätavoitetta eli osallistumista SM-kisoihin, vaan päätimme osallistua kansalliseen vaativaan viikon palautumisen jälkeen eli 17.-19.8.

Koulussa verryttely ei osunut nappiin, vaan se jäi ilmoittamattomien poisjääntien takia liian lyhyeksi. Hevonen jäi jännittyneeksi ja rikkoi vähän kaikkea mahdollista radan aikana. En vain pystynyt ajamaan vaan tehtiin kuvioita henkeä pidätellen. Norjalaisen tuomarin papereissa luki kaikkea kannustavaa, kuten esim. horse on holiday ja day off…

Maraton sujui kohtalaisesti ja olimme iloisia että saimme vain 2vp käynnistä, vaikka aika oli 6,70km/h.

Vaativa tarkkuusrata ajettiin Ypäjän isolla derby kentällä ja lähes kaikki portit oli sijoitettu haasteellisiin paikkoihin puskien reunalle. Olin varma, että Pinkki näkee jokaisessa puskassa tiikerin, eikä yksikään tötterö pysy pystyssä. Aikataulu oli vartin arvioidusta edellä, joten verryttelin hevosen lähes kokonaan laukassa. Vettä tuli taivaan täydeltä ja höyryävällä hevosella ajoimme radalle. Tiikerit pysyivät puskissa ja tuloksena osakoesijotus 2./5, mikä hieman lämmitti mieltä kaiken harmauden keskellä!

Kokonaiskisassa tulos kuitenkin meille 3./5


Ypäjän opiston ylihinnoitetulla majoituksella (hevonen 38,50/vrk ja sähköpaikka 21e/vrk) päätimmekin majoittua Poukkasillan toisella puolella Pia Tauron tallissa.


Sijoituksestaan iloinen tiimi!


Onnittelut uusille 2012 Suomenmestareille!

hevoset:

1. Jouni Heikinheimo-El Carillo
2. Heidi Sinda – Celt
3. Ben Simonsen-Artemis

ponit:

1. Hannu Kalalahti – Hessin Vihtori (maraton groomina jo kolme vuotta Annika Härkönen :)
2. Leena Kalalahti – Vuohimäen Havu
3. Leena Vähä-Erikkilä – S.W. Summer´s Dream Prince


Nyt kisakauden jälkeen ja pitkän pohdinnan tuloksena Team Legeny ei aio jättää hakemusta kolmen vuoden jälkeen liiton valmennuksiin. Syitä on varmasti useitakin, mutta päälimmäisenä niistä on tiiviisti täyttynyt seinäkalenteri. Olen opettamassa useita viikonloppuja nahkatöitä kansalaisopistojen kursseilla ja opetusten lisäksi opiskelen myös itse vuoden kestävää nahanparkinta koulutusta. (opintosuunnitelmassa mm. pieneläinten nyljentää ja pässin kivespussien parkintaa…) Marikalla alkaa lopputöiden uurastus Kemiössä hevosenhoitaja linjalla ja Ilona sukkuloi myös opiskelujen, sekä töiden välillä.

Yritämme kuitenkin pysyä kartalla ja ehkä mahdollisuuksien mukaan tulla seuraamaan rengasvalmennuksia Ypäjälle. Tarkoitus on järjestää omia valmennustreenejä yhdessä Sannan kanssa, joten emme siis ole lopettamassa!

Mielestäni hevonen on myös ansainnut usean vuoden kaikki valmennukset ja kisat maaliin juosseena vähän hengähdystä. Keskitalven valmennukset vaativat sen, että hevonen on pidettävä kokoajan hyvässä kunnossa, jotta se jaksaa läpi suhteellisen rankat valmennusviikonloput. Toivomme että vähän ”löysemmin rantein” voisimme löytää uutta draivia ensikauden koitoksiin!


Meidän hullu perhe on lisääntynyt yhdellä pienellä mikroporsaalla. Kurko asustelee ihan meillä sisällä ja on huippuhauska töpselinenä!


Anyway, KEEP SMILING!!


terv. Team Legeny