Etusivu > Blogi > HEVOSYKSIKÖIDEN MM-KILPAILUT 2018 Hollanti, Kronenberg

HEVOSYKSIKÖIDEN MM-KILPAILUT 2018 Hollanti, Kronenberg


Päätettiin Sannan kanssa, että jos löydetään halvat lennot, niin lähdetään kannustamaan Suomen joukkuetta Hollantiin MM-kilpailuihin. Halvimmat lennot löytyi Amsterdamiin ja sieltä jatkoimme parin tunnin ajomatkan vuokra-autolla Kronenbergiin kisapaikalle. Paikka sijaitsee Etelä-Hollannissa, lähellä Saksan rajaa.

Näin turistina oli matkanteko melkoisen helppoa! Meidän kone nousi matkaan 31.8. perjantai aamuna ja silti ehdimme paikan päälle seuraamaan koulusuorituksia. Kisaajat olivat lähteneet matkaan jo edellisen viikon keskiviikkona. Huh huh!Liput korkealla! Annika, Tove & Sanna!
Majoituimme edullisesti mukavassa ja tilavassa hostellissa. Matkaa kisapaikalle oli vain vartin verran. Aamupalan kruununa oli hymyilevä muna pöydässä. Voiko aamu enää paremmin alkaa ?!!

Suomen joukkueessa kilpailivat Leena Kalalahti, Ben Simonsen ja Talvikki Järvinen. Sanna Tirkkonen kilpaili henkilökohtaisessa kilpailussa. Joukkueen johtajana oli Jouni Heikinheimo, valmentajana Tomas Eriksson ja hevosten fysioterapeuttina Arja Mikkonen. Kilpailussa oli mukana 19 joukkuetta ja Suomi ylsi kisassa 11. sijalle.
Parhaan henkilökohtaisen tuloksen suomalaisista ajoi Leena Kalalahti, groomina Taija Raatikainen ja Judym. Tässä kuva ensimmäiseltä esteeltä, missä kylkiluu ja vaunut olivat vielä ehjät… Sijoitus: 46. / 82
Ben Simonsen, groomina Lauri Vähä-Erkkilä ja Ragyogo Sijoitus: 48. / 82
Talvikki Järvinen, groomina Camilla Christiansen ja Roy Jones. Ykköshevonen Danser T ei läpäissyt hevostarkastusta, mutta Talvikki ajoi upean suorituksen mukaan lähteneellä varahevosella. Sijoitus: 57. / 82
Sanna Tirkkonen, groomina Pekka Miilumäki ja Porsche Life. Sijoitus 67. / 82
MM-2018 voittoon ajoi Puolan Bartlomiej Kwiatek. Mieletön keskittyminen, kiihdytys nollasta sataan yhdessä sekunnissa, upeaa eleetöntä ajoa ilman riehumista ja räyhäämistä, täysin rauhallinen hevonen jokaisen esteajon jälkeen. Kahdeksasta esteestä kolmelle nopein ja yhdelle toiseksi nopein aika koko kisassa. Ihan mahtavaa katsottavaa!!Ja tässä vielä tyylinäyte groomin työstä.
Sannan kanssa katseltiin tietysti ison maailman kisoja vähän sillä silmällä, että voidaan tuoda taas jotain uutta ja hauskaa ensi kesän SJ-Drivingiin! Hieno ja onnistunut reissu, sekä aivan mahtavat kelit! Oli hauskaa olla vaihteeksi turistina matkassa, mutta kyllä vaunujen kyydissä reissut ovat vielä parempia! Niin se vaan on!
-Team Legeny, Annika-