Etusivu > Blogi > SJ-DRIVING 17.-19.6.2016

SJ-DRIVING 17.-19.6.2016


Jo viidettä kertaa järjestettävät kisat pidettiin nyt ensimmäisen kerran kesäkuussa. Lähes jokaista kisaa on meitä muistettu pienemmällä tai suuremmalla vesisateella. Valitettavasti ei kesäkuunkaan kisa tehnyt asiaan poikkeusta ja vettä satoi taas kerran lähes koko viikonlopun!Muutamien hevosten jäädessä pois loukkaantumisten takia, starttasi kisoissa yhteensä 33 valjakkoa. Hevoset toivotettiin tervetulleiksi kisoihin Kuiron leipomon kuivatuilla ruisleivillä.Perjantain koulukoe ajettiin heti aamusta tihkusateessa. Pinkki tuntui radalla aika hyvältä, mutta pisteet ohjelmasta jäivät kuitenkin kovin niukaksi. Tulos riitti silti jälleen SM-kvaaliin, jos asiaa haluaa ajatella jotenkin positiivisesti. Kuva: Sini TikkalaVatun laatikoita pystyttämässä Särmä ja Juuso


Kisojen tasoa on pystytty nostamaan vuosi vuodelta ylöspäin. Tänäkin vuonna tehokkaan ydinjoukon lisäksi vapaaehtoista talkooväkeä oli noin 70 henkilöä tekemässä kisoja. Helpompien luokkien lisäksi tänä vuonna päästiin ensimmäistä kertaa ajamaan myös vaikeaa luokkaa. Upea juttu oli myös se, että saimme paikalle jälleen Haven yhtymän, joka hoiti koko paikan sähköt, sekä livetaltioinnin kisoista. Eli vesisateessa kisoja pystyi seuraamaan myös kotisohvalta Youtuben kautta!Ratamestarimme Heikki Heiskanen Kirjavaisen Beachillä. Onneksi estehenkilökuntamme kuumat puumat eivät saaneet flunssaa vesisateessa!Uusi hauska estealue oli nimeltään Arpapeliä. Vähemmän hauskaa oli, että Sannan pellot menivät jälleen täysin rikki ja mutavelliksi. Estealueet kestivät kuitenkin yllättävän hyvin aikaisempien vuosien murskekuormien ansiosta!Kolmosesteellä meillä riitti vielä potkua, mutta nelosen jälkeen meno hyytyi. Kierros oli todella raskas vetää ja viimeisten lähtijöiden joukossa pellon pinta oli pettänyt jo täysin.Viides este oli Laaksosen metsä. Groomina Tiia Järvenmäki. Kiitos Tiialle groomailujen lisäksi hevosen hyvästä huollosta! Rankasta lenkistä huolimatta pääsimme ilman aikavirheitä maratonilta maaliin ja muutenkin kaikki sujui suunnitelmien mukaan ilman mokailuja.Lauantain illanvietto järjestettiin maneesissa. Ruokana tarjottiin salolaisten suosikkiruokaa, eli kebabbia. Ruuan oli valmistanut marokkolaisravintola Fes ja tässä ruokaa jakamassa paikan omistaja, aina iloinen Farid. Hevosten maljojen jälkeen syötiin jälkiruokaa jäätelöbaarista.Olimme saaneet kisoihin mukaan taas mielettömän määrän sponsoreita! Oli upeaa jakaa hyville kilpailijoille hienoja esinepalkintoja jokaisena kilpailupäivänä! Myös maraton groomit saivat käytännölliset palkinnot: juottoämpärin, taskullisen rannekkeen, missä voi kätevästi säilyttää emit korttia ja pyyhkiä otsalta hikeä (tai kuraa…), sekä keittokirjan kreikkalaiseen ruuanlaittoon!Erikoispalkintoa pokkaamassa Hannu Kalalahti. Palkintoa jakamassa tuomariston puheenjohtaja Tuire Suvanto, sekä norjalaistuomarimme Anne Grundvik.


Perinteisten palkintojen lisäksi kisoissa jaettiin myös erikoispalkintoja. Vuoden toimihenkilö kiertopokaalin 2016 sai ansaitusti tulospalvelun johtaja Pirkko Vainikainen. Parhaimman koulutuloksen ajoi Anne Friis ja hän voitti Nahkamaakarin lahjoittamat käsintehdyt ajo-ohjat.

Nelosesteen nopein hevoskuski Ben Simonssen voitti itselleen Sofictan lahjoittaman kypärään kiinnitettävän actionkameran ja nelosen nopein ponikuski Hannu Kalalahti voitti Katkopiirron lahjoittaman 150e arvoisen lahjakortin käsin maalattuun hevosmuotokuvaan.

Reilukuski palkinnon nelosesteellä voitti Vivian Roine ja hän sai lahjakortin Katkopiirron maalaamaan karsinakylttiin.Palkitsemisten jälkeen ilta jatkui juhlajuomien kera ja Duo D.F.I:n hyvän livemusiikin tahtiin. Uutta rahastoa seuraavan vuoden kisoihin kerättiin taas arpajaisilla, minkä juonsivat blondi Annika ja musta Sanna. Onneksi tästä ohjelmannumerosta ei ole löytynyt kuvatodisteita…Sunnuntain tarkkuusosakoe ajettiin lätäköiden keskellä. Oma suoritus sujui suunnitelmien mukaan. Otin alas vain yhden pallon, mutta tiukalla ja tiiviillä radalla emme hyvästä yrityksestä huolimatta edenneet riittävän nopeasti ja yliajasta saimme vielä 5 virhepistettä lisää kokonais-saldoon.Suomenhevosten mestaruuden voitti Hannu Kalalahti Hessin Vihtorilla. Toiseksi tuli Anne Friis Friisin Paletilla.Meidän omasta porukasta parhaiten pärjäsi kilpailunjohtaja Sanna Järvelä, joka nappasi upeasti Antilla sh-mestaruuden pronssia! Groomina Essi Joronen ( parkkivalvoja, kanslisti, ym.ym.)Ilmoista huolimatta onnistuneet kisat jälleen takana! Hyvässä yhteistyössä on valtava voima! Vielä kun saataisiin jostain tilattua Rivometsäntielle ne kunnon festarikelit! Kuvista ja kuvapalvelusta iso kiitos Jasmin Syrjälälle!-Team Legeny-