Etusivu > Blogi > SAKSA Minden, Ponien MM-kilpailut 2017

SAKSA Minden, Ponien MM-kilpailut 2017SJ-kisojen jälkeen ehdin rauhoittumaan kotona neljä päivää ja perjantai-iltana sitten jo lähdettiinkin Turusta kohti Saksaa. Suuntana oli Minden ja ponien MM-kilpailut. Mindenin kaupunki sijaitsee n. 55km Hannoverista länteen ja Hollannin rajalle matkaa on n. 130km.Matkassa mukana olivat: poni-ja rekkakuski Leena, rekkakuski ja Leenan oma valmentaja Hannu, groomi Annika, hevosenhoitaja Heidi, 1kpl kiiltävä musta kisaponi Kalif ja 3kpl hiilerikoiria Mimmi, Lippa ja Poppy.
Hyvistä perinteistä täytyy pitää kiinni! Ensin Hannu tarjoaa Piano baarissa kuoharit ja sen jälkeen mennään syömään laivan buffettiin. Sieltä pyöritään ulos ja mennään sopimaan infoon, että mihin aikaan mennään juottamaan hevosta autokannelle. Sitten tehdään hyviä ostoksia Tax Freessä ja sen jälkeen mennään katsomaan laivan dance show ja juodaan yhdet sulattelevat caipiroskat. Tästä se reissu lähtee!!

Ensimmäinen yö oltiin laivalla, toinen yö Ruotsin puolella Movitseilla ja kolmas yö su-ma Tanskassa Henrikin luona. Maanantaina iltapäivästä saavuttiin kisapaikalle, joka sijaitsi keskellä kylää. Hyvä asia oli, että kauppaan oli matkaa vain 500m, mutta muuten näyttikin sitten siltä, että isot kisat oli ängetty aivan liian pienelle alueelle.Hevostarkastus oli OK ja lähtölupa saatu! Leena ja Kalif.Ponitytöt Leena K, Heidi, Annika ja Leena V-E, sekä Suomen edustusponit Kalif ja Sami valmiina koitokseen!Tervetuliaisjuhla ajuriesittelyineen järjestettiin torilla, minne kaikki kuljetettiin bussikyydillä. Vasemmalta: valmentaja Tomas Eriksson, Timo, Leena, Heidi, Hannu, Leena, minä, Lauri ja Anni.Ikkunassa Suomenlippua heiluttelemassa Suomen joukkueen johtaja Ben Simonssen.

Meillä oli reissussa hyvä tiimi ja kaikilla oli hyvin omat hommat hallinnassa. Hannu katsoi meille nopeat maraton reitit ja Leenan kanssa ehdittiin hyvällä ajalla tallaamaan kaikkia esteitä läpi moneen kertaan! Kaikki suunnitelmat ja tekemiset tähtäävät leirissä hyvään kisasuoritukseen!Heidi huolehti ponin hyvinvoinnista ja ruokinnasta. Yhdessä tsekattiin aina ajoissa, että valjaat olivat kunnossa. Heidi vastasi myös Kallen hienoista kisakampauksista!Kisoissa Hannun huoleksi jäävät aina vaunujen putsaukset ja säätämiset.Koulussa Kalle esitti hienoja pätkiä, mutta ajoittain ohjelmaa haittasi epätasaisuus. Tästä tulee kyllä hieno, kun säädöt löytyvät vielä kohdilleen!! Tulos -62,57vp, 31./41.

Leena Vähä-Erkkilä Samilla ajoi upean nappiin menneen suorituksen ja sijoittui kovassa joukossa komeasti neljänneksi!Tässä lähdetään kohti maratonin A-osuuden starttia.


Kahdeksasta esteestä kahdella oli vettä. Kolmosesteen suihkulähde ei ollut Kallen mielestä kiva ja tuntui että sen jälkeen poni jäätyi ja samalla meno hyytyi. Esteet olivat teknisiä, mutta Leena ajoi hyvät linjat. Kaikki eteni maratonilla suunnitelmien mukaisesti, eikä pallojakaan tippunut. Vauhti vain oli kateissa.Estealueet sijaitsivat kaikki nurmella, mutta 8km reitti kulki lähes kokonaan asfaltilla. Nuotit piti tehdä tosi tarkasti, koska perinteisiä lenkkejä ei näissä kisoissa ajettu. Esteiden välinen matka suhattiin edestakas samaa kapeaa tietä ja välillä poistuttiin tekemään pieni lenkki harjoituskentän ympäri. Maratonin tulos meillä 36./41Tarkkuusrata oli todellinen tarkkuusrata! Syheröä ja kiemuraa täynnä ihan koko reitti! Voittaja ponit laukkasivat silti lähes koko radan ja näytti siltä että niillä liikkuminen laukassa oli luontaisempaa kuin liikkuminen ravissa. Jokaiseen mutkaan vaivattomat laukanvaihdot ja ohjissa nuoria kylmäpäisiä taitavia kuskeja!

Tulos tarkkuudesta Leena ja Kalle hienosti 27. / 41 ja Leena V-E 34./41

Paljon tuli taas kokemuksia takataskuun, vaikka ei vielä kärkikahinoihin riitetty. On kuitenkin upea saavutus päästä kisaamaan tämän tason kisoihin ja näiden jälkeen kaikki tuntuu pienemmältä ja helpommalta. Isoissa kisoissa on monia juttuja, mitä ei pysty harjoittelemaan kun vain menemällä isoihin kisoihin!

Loppusaldo kisoista Suomalaisille oli Leena ja Kalle 32./41 ja Leena V-E ja Sami 23./41. Kärkikolmikko oli Saksa, Sveitsi ja Saksa.Mukava reissu jälleen kerran! On hienoa saada kuulua myös tähän tiimiin! Jo seitsemän vuotta ollaan yhdessä reissattu ympäri eurooppaa! Kiitos Leenalle ja Hannulle! Tämä oli minun neljäs MM-groomailu! Vautsivau!!Team Legeny, Annika