Etusivu > Blogi > PR-hommia ja Loimaan kisat 2017

PR-hommia ja Loimaan kisat 2017


Toukokuun lopussa järjestimme taas perinteisen valjakkoajoon tutustumispäivän Kemiön Brusabyn harraste- ja ratsastuksenohjaaja opiskelijoille SJ-tallilla. Kahvin ja teorian jälkeen siirryimme käytännön harjoituksiin, missä kaikki pääsivät ensin groomiksi Essin ja Epun kyyteihin.
Ruokailun jälkeen oli aika siirtyä takapenkiltä kuskinpenkille ja jokainen oppilas pääsi itse ajamaan kouluvaunuilla pätkän tarkkuusrataa. Hyvin meni ja monelle syttyi kipinä uutta lajia kohtaan! Hienoa!Seuraava PR-keikka tehtiin kotitallilla Salossa Ratsastuskeskus Teholla. Innokas ryhmä kesäleiriläisiä pääsi ensin itse kokeilemaan ajamista Pojalla harkkareiden kyydissä. Seuraavana päivänä hurjasteltiinkin sitten Pinkillä! Iltapäivällä tutustuttiin vielä nahkatöihin ja kaikki leiriläiset valmistivat leiristä muistoksi nätit hevosaiheiset avainperät!

Vaunujen rengasongelma saatiin järjestykseen Forssalaisessa rengasliikkeessä Keskipinta Oy:ssä. Molemmat eturenkaat olivat seitsemän vuoden ajon jälkeen tulleet tiensä päähän. Vanhat kumit irrotettiin vanteilta ja pyörät kumitettiin uudelleen. Kahden renkaan kumitus maksoi yhteensä 320e ja nyt ne ovat taas kuin uudet!


Tässä kuvia eri työvaiheista:Ennen puhallusta puolat ja keskiö suojataanPuhalluksen jälkeen laitetaan 3 erillistä pohja, ym. maalia/liimaa.Kumi päällä ”raakana”. Tähän laitetaan päälle vielä inkanauhaa josta syntyy puristus. Tämän jälkeen renkaat menevät uuniin.


Eturenkaat olivat nyt kunnossa, mutta vielä ennen Loimaan kisoja piti saada kuntoon myös yksi takarengas. Tilaus kokonaan uudesta takarenkaasta Saksaan tehtiin heti, mutta Loimaan kisoihin se ei kuitenkaan ehtinyt tulemaan. Korvaamaton varikkoiskä Jaska päätti kuitenkin pelastaa tilanteen ja otti hitsivehkeet esille. Näin rengasongelmat oli selätetty ja pääsimme osallistumaan kisoihin! Hitsatut pinnat näyttivät kisojen jälkeenkin edelleen ehjiltä.

Loimaan kisat ajettiin hyvissä keleissä ja mukavissa tunnelmissa! Kisajärjestelyt toimivat erinomaisesti. Kisoissa oli yhteensä 41 valjakkoa ja meidän vaikeassa luokassa näistä starttasi viisi.Tarkasti alas vesiesteen banketilta. Groomina Tiia Järvenmäki, joka muuten astui juuri ennen valjastusta rullalla olleen kyykäärmeen päälle…


Maratonin tekniset ja notkeutta vaativat esteet eivät taas olleet oikein meidän juttu. Ratamestari Ville oli kyllä suunnitellut todella hyvät radat. En muista, milloin olisi joutunut näin paljon pähkäilemään reittivalintojen kanssa!Kovasta kannustuksesta huolimatta vauhti hyytyy aina kun varpaat kastuu!


Viimeisellä esteellä eli Villen mökeillä vaunut sladasivat niin paljon että kuskilta meni suunnat ja reitit täysin sekaisin. Kuskin lisäksi sain myös radan piirtäjät sekaisin. Loppu peleissä luulen, että taisin ajaa volttia B-portin ympäri ainakin kolme kertaa… Karusellin jatkuessa ympäri B.n mökkiä viihdyimme esteellä yli 30 sekuntia kauemmin kuin luokkamme nopeimmat… Että sillä lailla taas tällä kertaa!

Vaikean luokan voitti Jouni Heikinheimo ja toiseksi sijoittui Leena Kalalahti. Onnea!

Seuraavat viikot ovatkin sitten touhua täynnä! Ensi viikolla 20.-23.7. lähden Savijärvelle PM-kilpailuihin groomiksi Hannulle ja Vilille. SJ-tallin SM-kisajärjestelyt ovat nyt myös täydessä vauhdissa!Kisoissa nähdään!!


Team Legeny, Annika