Etusivu > Blogi > Boguslawice - PUOLA ja Bendoriai - LIETTUA 2018

Boguslawice - PUOLA ja Bendoriai - LIETTUA 2018


Aika on kulunut kesällä koulutehtäviä kirjoitellessa ja muut kirjoitukset ovat jääneet taka-alalle. Vaikka kotiinpaluusta onkin jo aikaa neljä viikkoa, niin kirjataan tämäkin reissu muistiin. On sitten vanhana aikaa ihmetellä, että missä kaikkialla sitä onkaan käyty. Reissuja on tehty niin paljon, että ei niitä tahdo enää oikein muistaa. Mieleen jäävät vain joka reissun highlightit.

Tällä reissulla mukana olivat: Hannu, Leena, koirat: Poppy, Lippa ja Mimmi, 1kpl hevonen Juntti ja 1kpl poni Kalle, sekä groomit Taija ja minä. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Vili päätettiin jättää pois reissusta, koska se haluaisi kisata vain maratonia.Bendoriai Liettua: Kalle ja minä, kuskimme Leena, Taija ja Juntti. Vet chek OK!


Leenan ja Hannun lähtiessä matkaan jo 6.5. sunnuntaina, lensimme me Taijan kanssa perässä 9.5. Varsovaan. Sieltä sitten jatkoimme vuokra-autolla perille Boguslawicen pieneen kylään, mikä sijaitsi n. 1,5h ajomatkan päässä Varsovasta.

Kylä oli ihanan pieni, kodikas ja Puola maana aivan super halpa! Komea tallialue oli ollut ennen valtion omistuksessa, mutta nykyisin se on yksityisomistuksessa. Voi vain kuvitella, kuinka upea paikka on ollut joskus täydessä loistossaan!

Puolan kisoissa Kalle teki hyvän suorituksen voittaen kahden tähden poniluokan. Harmi että luokassa oli vain kaksi ponia, sillä tällä suorituksella olisimme jättäneet monta muutakin taakse.

Juntti oli Puolassa varsinainen pölhökustaa ja Leena harkitsikin jo FOR SALE lapun kiinnittämistä hevoseen. Tämä hevonen ei ole koskaan ennen kieltäytynyt menemästä veteen, joten tilanne tuli kaikille aikamoisena yllätyksenä.Periksi ei annettu ja loppuen lopuksi Taijan avustuksella vesieste tuli suoritettua! (kuvan käyttöön on saatu lupa)


Kisojen jälkeen Taija lensi kotiin tekemään töitä ja minä jäin Puolaan avustamaan hevosten hoidossa. Kelit olisivat saaneet olla paremmat, mutta muuten oli ihanan leppoisa väliviikko ennen seuraavia kisoja.
Hevosten hoidon ja treenien välissä päivät Puolassa kului kasvatustieteitä lukiessa ja ensimmäistä oppimistehtävää kirjoitellessa. Iltaisin istuttiin Tirkkosten rekassa ja syötiin hyvin. Vuorotellen retkikunnat valmistivat joko pääruuan tai salaatti + jälkkäri tarjottavat. Hauskoja iltoja hyvän ruuan, juoman ja seuran parissa!

Sunnuntai päivä pakattiin leiri kasaan Puolassa ja maanantai päivä matkattiin n. 500km Liettuaan. Siellä taas leiri uudelleen pystyyn ja valmistautuminen seuraavaan kisaan. Mukavaa kun Suomesta saapui paikalle kaikki tutut valjakkojengiläiset. Myös Taija saapui jälleen lentäen paikalle ja meidänkin vahvuus oli taas täysilukuinen.
Kalle oli iloisena syönyt napansa täyteen olkia kolme viikkoa. Meno Liettuassa oli ison mahan kanssa vähän raskasta. Puolassa menohaluja oli huomattavasti enempi.video: Kalle vesiesteellä Liettua Bendoriai 2018.


Meidän kohtaloksi meinasi koitua vesiesteen F-portti, mihin törmättiin vaunun oikea kylki edellä kovalla voimalla. Todella jyrkkä alamäki sorapohjalla vei vaunuja liian pitkälle ja hieman ahne ajolinja, sekä vaikea 90 asteen käännös montun pohjalla ei onnistunut. Onneksi puristin tankoa ja pysyin kyydissä. Hetken jatkoimme vedessä kahdella renkaalla, mutta kaikesta selvittiin kuitenkin onneksi säikähdyksellä. Kisoissa adrenaliini on katossa ja sata lasissa. Tilanteet syntyvät nopeasti ja varsinkin silloin, kun syystä tai toisesta homma ei menekkään ihan suunnitellun mukaan. Sellaista on valjakkoajo!
Juntti kulki Liettuan kisoissa tosi hyvin ja myyntilappu poistettiin. Vesiestekin meni lentämällä. Kolmen tähden hevosissa kisasi 17 kuskia ja Leena sijoittui Juntilla luokan toiseksi häviten voittajalle vain 0,21vp!! Liettuan poniluokassa starttasi neljä ponia ja Kalle sijoittui tässä joukossa hienosti toiseksi. Leirin ruokapöytä oli niin täynnä pokaalia ja ruusuketta, että hyvä kun syömään mahduttiin!
Palkintojen jaot isoissa kisoissa ovat aivan epäinhimillisiä. Täydessä helteessä näissä varusteissa yli tunnin seisominen paistinpannulla vaatii voimia ja hermoja ihan kaikilta.
Seremonioista selvitty jotenkin pyörtymättä ja vain pienellä auringon pistoksella. Kohta korkataan kylmä Fresita! Jee, jee, jee!!

Kolmen viikon reissu oli pitkä. Pisin mitä itse olen koskaan hevosten kanssa matkannut. Vaikka rekassa on hyvät oltavat, tuntui koti luksukselta. Sauna, puhtaat vaatteet ja oikea sänky tuntuivat käsittämättömän hyvältä!
Kaiken kaikkiaan aika tapahtumarikas reissu. Kiitos Kalle hyvistä kyydeistä! Tykkään tästä ponista ihan super paljon !! Strong and fast !!-Team Legeny, Annika-