Etusivu > Blogi > Bendoriai, Liettua 18.-21.5.2017

Bendoriai, Liettua 18.-21.5.2017


Tasan vuosi sitten oltiin täällä samassa kivassa kisapaikassa Loimihaan porukan mukana. Tällä kertaa kisoihin oli lähtenyt mukaan 10 suomalaista valjakkoa. Suomen lisäksi edustusta löytyi Puolasta, Venäjältä, Latviasta, Liettuasta ja Virosta. Viimevuoden tapaan kisoissa oli mukava lämmin tunnelma ja kaikki ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja vieraanvaraisia.

Viimevuoden tapaan myös keli oli aivan mahtava! Shortseille löytyi käyttöä ja T-paidasta jäi komeat rusketusraidat käsivarsiin! Ihanaa!Team Loimihaan reissussa matkasivat kuskit: Leena ja Hannu, groomit :Roosa, Taija ja minä, hepat : Juntti, Kalle ja Vili, sekä koira Mimmi. Myöhemmin seurueeseen liittyi myös kokkimme, sekä positiivinen kannustajamme Nipa!

Tiistai aamuna herätyskellot soittivat Loimaalla aikaisin ja lautta Helsingistä Tallinnaan lähti klo 7.30.Itse olin groomaamassa Leenalle tallin uusinta tulokasta. Puolasta tullut Kalle Kalalahti eli Kalif on ollut Leenalla vasta muutaman kuukauden. Aivan super makee poni !!

Tässä ajellaan vielä välipäivien verkkailuja. Leena, Kalle ja Annika.Perjantain koulurata onnistui todella hyvin! Meno oli helppoa ja Leena ajoi huippu tarkasti vaikean ohjelman. Tuloksella 57,61vp sijoittui kisan toiseksi kuuden lähtijän joukosta. Ei hullumpi aloitus kolmen tähden kilpailussa! ***Myös hevosyksiköissä Leena sijoittui Juntilla neljänneksi kahdentoista lähtijän joukosta. Groomina on Taija, joka loihti hienoja nutturoita hevosille useita kertoja kisojen aikana!


Maraton esteitä tuli käveltyä läpi mielestäni tavallista vähemmän. Esteet olivat kuitenkin onneksi tuttuja viimevuodelta ja reitit noudattivat aikalailla samoja kaavoja. Lauantain maraton päivä tuli kuitenkin eteen turhan nopeasti. Esteiden kävelemiseen olisi halunnut löytää vielä enempi aikaa, jotta olisi ollut supervarma olo, miten reitit esteillä kulkee.Leena, Juntti ja Taija esteellä numero 1. Harmillinen väärä tie ja sen seurauksena hylky.Leena, Kalle ja Annika. Tässä ponissa on voimaa kuin pienessä kylässä!Tässä ulos viimeiseltä esteeltä. Potkua riittää edelleen! Maratonin tulos 3./6Hannu, Vili ja Roosa. Upeasti ylivoimaiseen voittoon maratonilla!


Lauantain illanvietto sirkusesityksineen järjestettiin isolla teltalla. Perinteisten palkintojen pokkaamisten, ilmaisen hanajuoman ja ruokailun lisäksi laitumelle sytytettiin jälleen kokko. Päällimmäiseksi illanvietosta jäi valitettavasti kuitenkin mieleen hyttysten miljoonalauma, mikä söi lähes kaiken elävältä.

Kisapaikalle autoparkkien viereen oli rakennettu hieno iso ulkoterassi. Uusi sauna taisi olla lähes joka ilta kisaajien käytössä. Naisten vuoroja oli valitettavasti hieman vähemmän, koska äijät nauttivat tammivihtojen heiluttelusta melko pitkiä vuoroja…Ilolientä nauttineet groomit.
Sunnuntain poniluokan tarkkuudessa Hannu oli 2. ja Leena 3. Kokonaiskisassa ponit voitti Leena Vähä-Erkkilä, Hannu oli 2. ja Leena Kallella 3. Ei pöllömpi tulos Kallelle ensimmäisistä tämän tason kisoista! Tälle ponille povataan kovia tuloksia jatkossa!!


Hevosyksiköt voitti Talvikki Järvinen, joten aika monta kertaa saatiin palkintojenjaossa kuunnella Maamme-laulua! Kakkoskorokkeella on Ben Simonsen.
Palkintojenjako oli hieman erilainen, koska se suoritettiin tällä kertaa palkintopallilla. Groomit kiipesivät vaunuihin pitelemään ohjia ja samalla toivottiin sormet ristissä, että hevoset jaksavat seistä kiltisti rivissä.

Sunnuntai iltana pakattiin leiri kasaan ja maanantaina aamulla lähdimme ajamaan n. 600km Liettuasta Tallinnaan. Lauttamatkan jälkeen jäljellä oli vielä parin tunnin ajomatka satamasta Loimaalle, joten hepat saimme ulos autosta puolenyön paikkeilla. Loimaalta ajoin kotiin Saloon vielä yöllä, mutta tiistai aamuna sain herätä taas ehjänä reissusta omasta sängystä!

Mukava reissu, ihana Kalle ja kertakaikkiaan ihanan kesäinen keli !!Kiitos kuvista Taijalle ja Ainon isälle.Team Legeny, Annika